SÖNDAG 31 MARS 2024

Filmvisning: "Stenhuggeri på Kinnekulle - 1000-årig tradition

Filmen "Stenhuggeri på Kinnekulle - 1000-årig tradition" är en fascinerande berättelse om utvecklingen av stenhuggerinäringen från 1000-talet till modern tid. Björn Obenius presenterar arbetet med filmen innan visningen, och efteråt berättar Eric Julihn från Råbäcks mekaniska stenhuggeri om verksamheten där idag.

Om filmen

Filmen "Stenhuggeri på Kinnekulle - 1000-årig tradition" spelades in 1981. Det är en fascinerande berättelse om utvecklingen av stenhuggerinäringen från 1000-talet till modern tid.

Filmen spelades in som en dramadokumentär på 16-millimeters film i färg. Bakom filmprojektet stod Carl-Gustav Gillström, Christer Åhlin och Björn Obenius. Under många år visades filmen i olika sammanhang runt om i bygden. För att bevara filmen för framtiden och göra den mer tillgänglig har den digitaliserats.

Arrangör

Filmvisningen arrangeras av Platåbergens Geopark tillsammans med Kulturen i Götene kommun. Arrangemanget är en del av projektet "Bergen som levebröd", finansierat med Leader-medel via Leader Nordvästra Skaraborg och Leader Östra Skaraborg.

Om evenemanget

Tid: Torsdagen den 4 april klockan 19:00
Plats: Götasalen, Centrumhuset i Götene
Biljetter: Gratis, men plats måste förbokas via nortic.se,
eller Medborgarkontoret 0511-38 60 01
Filmens längd: 50 minuter


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Götene kommun