TORSDAG 21 MARS 2024


Foto/källa: Västergötlands museum

Vårgrodd för Skaras påsklediga unga

När våren kommer är det mycket i marken som börjar gro och växa. Under tisdagen i påsklovsveckan bjuder Västergötlands museum, Veterinärmuseet och Medborgarskolan i Skara in lovlediga barn och unga till växtrallyt Vårgrodd.

De som vill delta i växtrallyt samlas på Västergötlands museum och får därifrån röra sig vidare mot Veterinärmuseet via Fornbyn och Kråks herrgård. På vägen kommer man att få alla de tillbehör som behövs för att kunna odla.

– Det är det som menas med ett växtrally. Man får både sakerna man behöver för att odla hemma, men också tips. Berättar Ludvig Lhonneur, museipedagog på Västergöt-lands museum.

På vägen kommer det dessutom vara möjligt att delta i en tävling.

– Precis, det hänger bokstäver på vägen och om man lyckas samla ihop alla bokstäver och lista ut det hemliga ordet kan man vara med och tävla om ett pris, berättar Ludvig.

Tanken är att Vårgrodd ska bli både en liten hyllning till våren och ett tillfälle att lära sig mer om hur man kan odla ätbara saker hemma och den som vill delta i den kostnadsfria aktiviteten kan boka plats via Västergötlands museums hemsida.
https://vastergotlandsmuseum.se/aktiviteter/pasklovsaktiviteter-for-barn/

– Vi hoppas såklart på en strålande vacker vårdag, men då större delen av turen sker utomhus är det kläder efter väder som gäller, avslutar Ludvig.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Västergötlands museum