FREDAG 15 MARS 2024

En krona per kvadratmeter på strötomter

Götene kommun sänker nu priset på 29 strötomter i flera av kommunens tätorter och byar till endast en krona per kvadratmeter. Detta i en kampanj som syftar till att öka inflyttningen till kommunen. Den 10 april släpps tomterna!

Götene kommun har idag ett 50-tal tomter tillgängliga för försäljning i flertalet tätorter. 29 av dessa tomter är så kallade strötometer, vilket är tomter som aldrig blivit sålda och bebyggda i bostadsområden som i övrigt är färdigställda.

Både Götene kommun och hela Skaraborg har ett behov av fler invånare och därmed fler bostäder. Kampanjen på strötomter är ett av flera verktyg kommunen kan nyttja för att möjliggöra fler bostäder och fler invånare. En effekt av fler bostäder blir att underlaget till kommunal service kan bibehållas eller öka, vilket är mycket önskvärt på flera håll i kommunen.

”När nu ränteläget stabiliserats och marknaden förhoppningsvis börjar vända uppåt igen så ser vi det som ett perfekt läge att göra en unik insats för att hjälpa till med få fart på bostadsbyggandet igen.

Vi har riktigt attraktiva tomter att erbjuda som av olika skäl blivit mer eller mindre bortglömda, förhoppningsvis kan potentiella tomtköpare få upp ögonen för dessa genom den här kampanjen. Alla invånare i våra orter blir vinnare om samhället växer", säger kommunalrådet Johan Månsson (GF).

Götene kommun har ett samarbete med Fastighetsbyrån i Götene om försäljning av kommunala byggklara tomter. Försäljningen startar den 10 april. Tomterna kommer synliggöras på www.gotene.se/strotomter samt på Fastighetsbyråns hemsida.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Götene kommun