TISDAG 12 MARS 2024


Foto/källa: Peter Alendahl/Skara Sommarland

Storaffär inom besöksnäringen: Parks and Resorts gör gemensam satsning med First Camp på Skara Sommarland

First Camp, Skandinaviens ledande campingkedja, förvärvar campingverksamheten på Skara Sommarland och ingår ett långsiktigt samarbete med Parks and Resorts som driver Skara Sommarland. Campingområdet kommer uppgraderas och Sommarlandet utvecklas till en ännu mer attraktiv destination.

First Camp och Parks and Resorts är två av de största aktörerna inom svensk besöksnäring. Det finns stora likheter mellan bolagen som bägge lägger stort fokus på gästupplevelser, engagerade medarbetare och hållbarhet. Nu görs en gemensam satsning för att ytterligare förbättra gästupplevelsen på det populära besöksmålet.

"Vi är väldigt glada över att välkomna Skara Sommarlands camping in i First Camp-familjen och detta stärker vårt redan omfattande erbjudande till barnfamiljer i hela Skandinavien. Det känns också väldigt roligt att vi inleder ett långsiktigt samarbete med Parks and Resorts gällande paketförsäljning av boende och stug- och campingboende i Skara. Och självklart kommer campingens gäster bland annat kunna tjäna bonuspoäng genom vår populära medlemsklubb", säger Johan Söör, koncernchef för First Camp. 

Efter förvärvet har First Camp 72 destinationer varav 53 i Sverige. Tack vare förvärvet kan First Camp med sin expertis på campingdrift fortsätta utveckla campingområdet, med bland annat ett nytt omfattande program för fastighetsunderhåll, uppgraderat mat- och dryckesutbud och förenklad bokning och incheckning för campingens gäster. 

För Skara Sommarland, Skandinaviens största vattenpark, innebär förändringen en möjlighet att fokusera på att skapa fantastiska upplevelser inne i parken.

"Vårt fokus kommer vara att fortsätta erbjuda våra gäster en bad- och tivoliupplevelse som är sommarens höjdpunkt. Den här satsningen öppnar upp för spännande möjligheter att utveckla Skara Sommarland till att bli en ännu mer attraktiv destination för hela familjen", säger Christoffer Östling, tf VD för Skara Sommarland. 

"Vi har väldigt positiva erfarenheter av att boosta en destination i samarbete med andra. First Camp är bäst i Sverige på det de gör. Vi är bäst på det vi gör. Tillsammans har vi alla förutsättningar att skapa något helt unikt av Skara Sommarland som en självklar sommardestination för barnfamiljer i norra Europa", kommenterar Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts. 

Precis som innan förvärvet kommer gästerna kunna köpa paket med boende och sommarlandsentré, nu både genom Skara Sommarlands och First Camps hemsida. First Camp tillträder campingen den 20 mars 2024. 


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Skara Sommarland