LÖRDAG 9 MARS 2024


Borås Tapetfabrik har tagit fram en tapet i tre färgställningar till förmån för Majblomman - Foto/källa: Majblomman

Tapetfabriken skapar konst för Majblomman

Anrika Borås Tapetfabrik har tagit fram och producerat en exklusiv tapet, till förmån för barnrättsorganisationen Majblomman. På detta sätt bidrar Tapetfabriken till arbetet mot barnfattigdomen i Sverige, på ett unikt vis.

Sedan 1912 har Majblomman som tradition att låta konstnärer stötta arbetet mot barnfattigdom genom unika uttryck och tekniker. 2024 har förtroendet givits anrika Borås Tapetfabrik, där dess designer Johanna Ek har formgett ett exklusivt tapetmönster endast för Majblomman. Inspirationen har hämtats ur Majblommans långa historia, där blommor i varierande färg och form präglar berättelsen. Det blir ett sublimt intryck där Majblommans ikoniska form får ta plats på ett nytt vis.

- Själva majblommorna är väldigt speciella med alla sina färger, och hur de varierar från år till år. Det är en spännande resa att kunna följa organisationens utveckling visuellt, och det känns fantastiskt att få sammanfatta med ett nytt konstnärligt uttryck, säger Johanna Ek.

Johanna har arbetat med blommans återkommande form, och strösslat ett skirt lager ljusa kronblad över en underbart suggestiv bottenfärg. Produktionsresultatet från Tapetfabriken är en härlig uppsättning tapet i tre färgställningar, men med ett varierat uttryck som passar hemmets många olika rum.


Den första är ”pastellig” och för tankarna till en varm sommaräng med lek och oändliga drömmar - Foto/källa: MajblommanDen andra drar betraktaren in i ett meditativt, grönskande landskap utan slut - Foto/källa: MajblommanDen tredje har ett friskt tilltal som omsluter rummet i svala vindar och vågor - Foto/källa: Majblomman

- Vi på Tapetfabriken är oerhört glada över att få göra en så här originell, men ändå användbar insats för Majblomman. Normalt överlåter vi det mesta av designarbetet till våra kunder, men skapandet av en Majblommetapet och vår möjlighet att stötta Majblomman i deras viktiga arbete känns väldigt betydelsefullt. Att investera i en majblommetapet är att göra något bra för barnen samtidigt som det blir fint hemma. För de här tapeterna fungerar i så många rum; från barnens pastelliga lekrum till ett lugnt sovrum eller en liten hall där man behöver tänka smart, säger Lotta Samuelson, VD.

Majblommans generalsekreterare Åse Henell:

- Det är en fröjd att få jobba med Tapetfabriken. Det de gör för oss är ett riktigt konsthantverk, som vi tror att många kommer att uppskatta. Och vi kan inte nog betona hur viktigt det är att insatsen stärker vår förmåga att hjälpa barn som behöver oss, just nu.

Information om hur man köper tapeten: www.majblomman.se


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Majblomman