FREDAG 27 OKTOBER 2023

Från övernaturliga till digitala världar - Höstlov på Västergötlands museum

På Höstlovet bjuds barn och unga in till ett brett utbud av aktiviteter på Västergötlands museum i Skara. Det blir ett fullspäckat program där världarna som kommer att besökas rör sig från vår egen till den utomvärldsliga och även den digitala.

Museets pedagog Ludvig Lhonneur berättar om programmet.
– Både tisdagen den 31 november och fredagen den 3 november kommer vi att hålla en workshop där deltagarna får göra tavlor på papper som sedan kan flyttas över från vår värld till den digitala. Konstverket kommer sedan att kunna laddas ned hemifrån som ett tillägg till spelet Minecraft.

– På tisdagen kommer vi dessutom att ha smygvisning av SVT:s nya storsatsning Historien om Sverige. Under hösten och vinter kommer serien att visas på SVT, både i en vuxen- och en barnversion. Vi på Västergötlands museum har fått möjlighet att smygvisa de två första barnanpassade avsnitten, berättar Ludvig.

Västergötlands museum kommer också att synas på Astro Swedens Science dag den 1 november där det kommer att finnas möjlighet för barn och ungdomar att prata med en arkeolog från museet om arkeologiyrket och vad det är man letar efter när man är ute och gräver i jorden i Västergötland.

På onsdagskvällen den 1 november återkommer succén Natt på museet. Då kan man följa med ner i museets släckta medeltidsutställning, leta ledtrådar och lösa den kluriga gåtan.

– Sist, men inte minst är Västergötlands museum också del av ett samarbete med en väsenvandring i samarbete med Veterinärmuseet, Medborgarskolan och Astro Sweden. Under väsenvandringen kommer man att ledas från Veterinärmuseet till museets lokaler och få höra om alla de kusliga väsen som folk i årtusendet trott på, avslutar Ludvig.

För mer information om höstlovet kan den intresserade besöka museets hemsida. Där kan man också anmäla sig till de olika programpunkterna.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Västergötlands museum