TORSDAG 19 OKTOBER 2023


Foto: Rebecca Martyn

Rekordmånga deltagare i populära orienteringseventet Hittaut i Skövde

Hittaut, den populära orienteringsaktiviteten, har än en gång lyckats engagera en imponerande mängd människor i Skövde. Under säsongen 2023, som pågick från den 30 april till den 30 september, har inte mindre än 2 087 entusiastiska deltagare registrerat sig och tagit del av utomhusäventyret.

Hittaut i Skövde nu kan stoltsera med fler deltagare än flera andra städer, inklusive Tibro, Falköping och även större städer som Jönköping, Borås, Trollhättan och Alingsås. Totalt har 93 orter runt om i Sverige varit delaktiga i Hittaut.

- Det är extra roligt att notera att vi har fått besök av fler Hittaut-deltagare från andra orter. Enligt våra enkäter reser många deltagare hållbart med tåget för att delta, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Under säsongen var checkpointen vid Hagenstugan den mest populära med 1 250 registreringar, tätt följd av checkpointen vid S:t Helena kyrka med 1 249 registreringar och Hertig Johans torg med 1 248 registreringar.

Kenth från Skövde har sprungit 43 Hittaut-rundo under 2023

Hittaut-entusiasten Kenth Brilkman från Skövde har promenerat 43 Hittaut-rundor under säsongen 2023. Han har besökt samtliga 131 checkpoints, tagit 329 000 steg och promenerat totalt 23,3 mil.

- Det har varit trevligt och förmodligen bättrat på kondisen lite samtidigt som det är skönt att komma ut i terrängen, säger Kenth.

FAKTA

Hittaut är en form av orientering som arrangeras av Svenska Orienteringsförbundet i samarbete med lokala orienteringsklubbar och partners. Under 2023 har Hittaut varit tillgängligt på hela 93 platser i Sverige.

Läs mer om Hittaut i Skövde här!


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde