TISDAG 10 OKTOBER 2023


Foto/källa: Privat/Leifs Teater

Leifs Teater med Fröding till Mariestads Teater

Pjäsen, Sjung vackert om kärlek, om Gustaf Fröding, har det senaste året framförts i två omgångar av Leifs Teater, och får strålande recensioner. Framgången gör att ensemblen nu bjudits in att spela den på Mariestads Teater.

Det blir två grandiosa föreställningar denna vecka, fredagen den 13 och lördagen den 14 oktober. Pjäsen möttes av stor entusiasm från publiken förra hösten då den framfördes i Brunnssalongen i Lundsbrunn och och nu senast i augusti i Teaterladan vid Kollängen. Publiken kom från när och fjärran för att följa Gustaf Frödings liv på hospitalet. Huvudrollsinnehavarens, Bernt Anderssons insats som Fröding, är stark, gripande och mycket trovärdig. Pjäsen är stundtals mycket rolig dessutom.

Mariestads Teater, en av vårt lands äldsta landsortsteatrar, kom till långt innan Fröding Föddes. Den passar denna pjäs så väl, med sin fin-de-siècle-inredning, säger regissören Leif Olsson. Mariestadspubliken är härlig, och vi spelar så gärna här, där jag tidigare satt upp både revyer och musikaler.

Speltider: fredagen den 13 oktober kl. 19, lördagen den 14 oktober kl. 17. Biljetterna kostar 200 kr, samt 100 kr för ungdomar under 15 år. De kan bokas via leifol@yahoo.com, swisha till 073 642 57 75. Överblivna biljetter säljs vid entrén.