TORSDAG 21 SEPTEMBER 2023


Bild av Andrea Bohl från Pixabay

Licensjakt efter 6 vargar i Västra Götalands län

Länsstyrelserna har fattat beslut om licensjakt efter varg 2024. Vinterns jakt i Västra Götalands län omfattar totalt 6 vargar i reviret Ripelången. Licensjakten startar den 2 januari 2024 och pågår som längst till och med den 15 februari 2024.

Huvudsyftet med licensjakten är att minska tätheten av vargrevir där den är som störst i mellersta och södra rovdjursförvaltningsområdena.

Reviret Ripelången är beläget i landets mest vargtäta område. Enligt den senaste inventeringen finns det ingen genetiskt viktig varg i området. Skulle det visa sig att en genetiskt viktig varg ändå uppehåller sig i jaktområdet kommer jakten att avlysas. Beslutet om licensjakt ligger i linje med de riktlinjer som Viltförvaltningsdelegationen i Västra Götalands län beslutat om i den regionala förvaltningsplanen för stora rovdjur.

Jaktområdet ligger till största delen i Herrljunga och Falköpings kommuner, men sträcker sig även in i Vara och Ulricehamns kommuner. Senast Länsstyrelsen i Västra Götaland beslutade om licensjakt efter varg var 2011.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Länsstyrelsen Västra Götaland