FREDAG 8 SEPTEMBER 2023


Foto/källa: Destination Läckö-Kinnekulle AB

Möt det färgsprakande berget i Höstskrud - Höstrundan Kinnekulle 9-10 september

9-10 september öppnar över 55 aktörer upp för att ta emot besökare när det återigen är dags för Höstrundan Kinnekulle.

Det färgsprakande berget Kinnekulle är den perfekta platsen för att upptäcka konst i en inspirerande miljö. Det är bland annat konstnärer som öppnar sina ateljéer. I en studio på Kinnekulle skapar till exempel Karin Hertz magi med konst som talar för sig själv. Pia Törnell och Hans-Jörgen Lindquist öppnar sin verkstad där de arbetar med olika keramiska projekt. Studio Kinnekulle är rikskänd för sin utveckling och tillverkning av föremål i vitroporslin.

Inspiration och kreativitet

Hos Rydénska huset möts du av många hjärtslag. Idag inrymmer huset galleri och ateljé. På andra våning i huset finner du till exempel Ateljé C.Walker. Här målar Caroline Walker tavlor i akryl och akvarell. I Österäng hittar ni det kreativa huset för hantverk där alla får plats. Hagas hobbysnickeri och Hållbart Hantverk Tillsammans bjuder in till en öppen verkstad där man får tillgång till kunskap och verktygspark.

På Höstrundan Kinnekulle är det också sista möjligheten att se årets skulpturer i Skulpturpark Ouroboros hos Smedja Therese. På Handens hus kan man hitta massor av antikt, vävt och trädgårdsinspiration. Husaby kyrka är ett av Sveriges mäktigaste torn - missa inte att ta tillfället i akt att klättra upp i tornet i samband med tornvisningen och gå en historieguidning samt visning av biskopsringen och Olof Skötkonungs mynt.

Utomhusmatlagning – med naturen som skafferi

För den som gillar mat så är det trädgårdsmarknad med nyskördade läckerheter i Husaby under lördagen med flera lokala matproducenter. På söndag arrangeras en deltävling till SM i utomhusmatlagning vid Husaby hembygdsgård.

Hos Olofmånsgårdens Skafferi blir det också utomhusmatlagning med skönt häng på uteserveringen och i matstudion. På Paradiset på berget kan du strosa runt i trädgården i lugn och ro. Här finns också skördeklara grönsaker till försäljning.

Detta och mycket mer är vad du kan uppleva under Höstrundan Kinnekulle 2023!

Här hittar du programmet för Höstrundan Kinnekulle 2023Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB