MÅNDAG 4 SEPTEMBER 2023

Upplev konst, natur och kultur på Höstrundan Kinnekulle

Vill du upptäcka Kinnekulles lokala konst, natur och kultur? Då ska du inte missa Höstrundan, ett årligt evenemang som arrangeras av Mötesplats Kinnekulle, ett nätverk av lokala konstnärer, entreprenörer och organisationer. Höstrundan äger rum den andra helgen i september och bjuder på en mängd attraktioner och aktiviteter för alla smaker och intressen.

Vad kan du göra på Höstrundan?

På Höstrundan kan du besöka öppna ateljéer, gallerier och museer, där du kan se och köpa olika slags konst och hantverk. Du kan också njuta av den utsökta maten och kaffet som serveras av de mysiga restaurangerna och kaféerna runt Kinnekulle. Och naturligtvis kan du förundras över den fantastiska utsikten över det omgivande landskapet, som är rikt på flora och fauna.

En av Höstrundans höjdpunkter är SM i utomhusmatlagning, som är en tävling där lag av kockar lagar rätter med lokala råvaror över öppen eld. Tävlingen hålls söndagen den 10 september på Husaby Hembygdsgård.

Hur hittar du information om Höstrundan?

Du hittar mer information om Höstrundan på deras [hemsida], där du även kan ladda ner [programmet] för evenemanget. I programmet ingår en karta och en lista över alla deltagare och deras platser. Du kan också hämta programmet på Medborgarkontoret i Götene, turistbyrån i Lidköping, info points på Kinnekulle och hos alla Höstrundeaktörerna.

Höstrundan Kinnekulle är ett utmärkt tillfälle att upptäcka Kinnekulles skönhet och charm och att stödja lokalsamhället. Oavsett om du är intresserad av konst, natur eller kultur kommer du säkert att hitta något som passar din smak och nyfikenhet. Så markera din kalender den 9 och 10 september och följ med på ett minnesvärt höstäventyr!