SÖNDAG 3 SEPTEMBER 2023

Den 9 september är det Vandringens dag - med många aktiviteter i hela Götaland

Den 9 september är dags för årets upplaga av Vandringens dag som Svenska Turistföreningen (STF) uppfann 2019 för att fånga upp det stora vandringsintresset, sätta fokus på vikten av tillgängliga vandringsleder och få ännu fler att finna glädjen i att vandra. Landet runt kan man ge sig ut på lokala turer, aktiviteter och utflykter. Ledarlett eller på egen hand. Vandringens dag infaller den andra lördagen i september varje år och den 9 september är det alltså dags för årets upplaga.

Under Vandringens dag i Götaland ordnas massor av aktiviteter som till exempel; stadsvandringar, familjevandringar, kulturvandringar, tipspromenader, pilgrimsvandringar, skrönor om troll och dimmor, naturvandringar och vandringar med matfokus såsom pizza-, kolbulle och krabbelurvandringar. Här finns såväl enkla, korta turer som längre hajker med övernattning. Men man kan också ge sig ut att bara vandra på egen hand. Det viktiga är att ge sig ut på en vandring denna dag.

– Vandring är ett roligt och enkelt sätt att komma ut och röra på sig, samtidigt som man får upptäcka eller återupptäcka platser i Sverige. Alla ska kunna hitta den typ av vandring som passar en själv. Ingen är för ung och ingen för gammal, och man behöver inte massa dyr utrustning för att komma ut och upptäcka naturen. Ett par sköna skor och en god matsäck räcker långt. Och att vandra behöver inte innebära att du måste ta dig långt, allt som behövs är faktiskt att du öppnar dörren och går ut, säger Jenny Engström, presschef Svenska Turistföreningen

Över ett hundratal arrangerade vandringar ligger på svenskaturistforeningen.se/vandringensdag och det fylls på hela tiden. Förra året var det över 3000 deltagare och massor av inspirerande vandringsbilder från hela Sverige på sociala medier under #vandringensdag.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: STF