TISDAG 29 AUGUSTI 2023


Många besökare trotsade regnet och besökte Matfestivalen i Skövde - Foto: Tobias Andersson/upplevskovde.se

Matfestivalen lockade till många besök trots regnet

Besökarna strömmade ner på stan i Skövde i fredags och lördags för att traditionsenligt njuta av god mat, umgänge och underhållning under Matfestivalen i Skövde. Årets matfestival bjöd på ett större utbud än på länge och Kyrkparken var tillbaka som uppskattad del av festivalområdet.

Det utökade festivalområdet sträckte sig från Kulturhustorget med Stora scenen in i Kyrkparken och upp till Hertig Johans torg. Inte mindre än 16 krögare serverade mat från 25 olika restaurangtält. På de olika scenerna framfördes ett 30-tal olika programpunkter. Det fanns något för alla åldrar och intressen med Arvingarnas turnéavslut på lördagskvällen som en höjdpunkt. I Skafferiet sålde tolv lokala producenter allt från grönsaker och ost till bröd och honung och här lagade kockar mat live inför publik.

- Vi är supernöjda med årets matfestival som verkligen genomförts på ett strålande sätt. Det nya systemet med direkt betalning tillsammans med ett större utbud har minskat köerna för våra besökare. Sedan har vi tyvärr inte haft vädrets makter på vår sida, men det kan vi inte göra så mycket åt, säger Mats Olsson, VD Next Skövde.

I barnområdet i Kyrkparken fanns olika aktiviteter för barn såsom möjlighet att testa framtidens mat, nattduell och frågor kring vad man kan om matsvinn. Estetprogrammet bjöd på ansiktsmålning och Skövde-Skultorp NSF scoutkår fanns också på plats med sitt tipitält.

- Det rådde en skön stämning under hela festivalen trots regnet. Upplevelsen är att besökarna har haft roligt och att de verkligen uppskattar Matfestivalen, säger Katarina Blad, projektledare för Matfestivalen på Next Skövde.

Under festivalens två dagar besökte en hemlig jury de olika mattälten för att utse vinnarna i kategorierna Bästa inramning, Bästa service, och Matfestivalens stora pris. Dessutom har festivalbesökarna röstat fram vinnaren av Folkets pris. Det blev ett historiskt resultat då Mattias Mat tog hem segern i alla fyra kategorierna.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde