ONSDAG 9 AUGUSTI 2023


Foto/källa: Scouterna

World Scout Jamboree fortsätter i Seoul – de svenska scouterna är på plats

Igår lämnade de sista 39 000 scouterna lägerområdet i SaeManGeum och anlände till sina nya boenden i Seoulområdet. Den svenska gruppen bor på fyra olika universitetsområden strax söder om Seoul. Nu fortsätter världsscoutjamboreen, men i en ny form.

– Igår gjorde vi en tidigare avfärd från lägerområdet än planerat. Det var en försiktighetsåtgärd för att trygga scouterna inför kommande oväder. Allt gick bra, humöret är på topp och nu fortsätter vi jamboreen och vårt äventyr strax söder om huvudstaden Seoul, säger Erik Sillén, en av tre projektledare för det svenska deltagandet i Sydkorea.

Istället för att träffas på en stor lägerplats sker nu möten i frukostmatsalen, korridoren och på de gemensamma aktiviteterna. De svenska scouterna delar boende med scouter från bland annat Armenien, Chile, Finland, Kamerun, Litauen, Malawi och Senegal.

– Det är blandade känslor att vi inte kunde vara kvar på lägerområdet, berättar Malte Boström från Tungelsta Scoutkår. Både skönt att slippa sand överallt, men tråkigt också att behöva flytta.

Men aktiviteterna fortsätter för ungdomarna. Idag har över 1000 av de svenska scouterna besökt Mud Festival på Daecheon Beach på Sydkoreas västkust som specialöppnade för jamboreen.

På fredag den 11e augusti väntar ett stort arrangemang på Seoul’s World Cup Stadium. Då samlas alla deltagare, ledare och funktionärer för en stor gemensam avslutning.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Scouterna