ONSDAG 9 AUGUSTI 2023


Foto: Tobias Andersson/upplevskovde.se

Dubblering av antal serveringsställen på Matfestivalen 2023

Under Matfestivalen i Skövde 2023 kommer besökarna ha dubbelt så många serveringsställen att välja mellan jämfört med förra året. Totalt kommer det finns 26 stycken. Antalet krögare ökar också rejält från 11 till 17.

Vid utvärderingen av Matfestivalen 2022 var en av slutsatserna att det varit för få serveringsställen. Därför inleddes ett arbete med en ny affärsmodell för att skapa bättre förutsättningar för deltagande företag. Och det har gett resultat. Antalet deltagande krögare har ökat från 11 till 17. .

- Vi är väldigt glada att Skövdes krögare ställer upp för sin Matfestival i år och deltar i större utsträckning. Därtill kommer ett antal externa krögare, några helt nytillkomna för året. Tillsammans skapar de goda möjligheter för en välbesökt matfestival, säger Katarina Blad, projektledare för Matfestivalen på Next Skövde.

Besökarna kommer att ha totalt 26 serveringar att välja mellan. Det kommer att finnas allt från viltkorvtill musslor på menyerna.

En nyhet för årets upplaga av Matfestivalen i Skövde är ett område med foodtrucks i Kyrkparken. Här kommer det bland annat att serveras mumsiga langos, spännande afrikanskt, underbara falafel och tacos. Kyrkparken gör comeback som område i Matfestivalen. Förutom foodtrucks kommer här även att finnas något mattält, ett barnområde och sittplatser för besökare.

- Nu hoppas vi att besökarna kommer och tar del av det stora utbudet som erbjuds så att krögarna får ett gott utbyte av sina satsningar. Det kommer verkligen finnas något för alla smaker, avslutar Katarina Blad.

Lokala krögare som bär upp festivalen är Sällskapet, Mattias Mat, Libanon Meze, Pinchos, Mummel och Rådhuset.

Matfestivalen är Skövdes största återkommande evenemang och har arrangerats årligen sedan 1990 med undantag för pandemiåren. Matfestivalen arrangeras av Next Skövde i samarbete med stadens krögare, kultur i Skövde och sponsorer. För 2023 års upplaga är IT-företaget Farsight huvudsponsor.

Läs mer om Matfestivalen i Skövde!


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde