TORSDAG 19 JANUARI 2023


SM i längdskidor genomförs under SM-veckan i Skövde med start 31 januari - Foto: Tobias Andersson/upplevskovde.se

Klart att SM i längdskidor avgörs i Skövde under SM-veckan

Nu står det definitivt klart att SM i längdskidor genomförs i Skövde under SM-veckan. Banorna är färdiga för att ta emot SM-åkarna och första tävling blir sprint i fristil som avgörs tisdagen den 31 januari på Billingen Skövde.

Beslut har fattats under torsdagen att SM i längdskidor kommer att genomföras i Skövde under vecka fem. Snöläget är bra och banorna har färdigställts. Därmed har besked också givits till reservorten Falun att en flytt inte blir aktuell.

- Ett glädjande besked att tävlingarna i Skövde kommer att kunna genomföras. Billingens Skidallians och Skövde kommun har gjort ett mycket bra förberedelsejobb och skapat fina förutsättningar för bra SM-tävlingar, säger Lars Öberg, Längdchef på Svenska Skidförbundet.

Det står också klart att Calle Halvarsson och hemmaåkaren Johanna Hagström kommer stå på startlinjen i Skövde. Under nästa vecka kommer det bli klart vilka ytterligare åkare i landslaget som gör dem sällskap. För parallellslalom ser det också bra ut med snöläget i Billingebacken och den tävlingen kommer att genomföras. Fortfarande kvarstår dock frågetecken kring draghundens tävlingar.

- Vi avvaktar med beslut kring draghund in i det sista. Vi hoppas på väderprognosen för helgen som aviserar minusgrader på nätterna i Skövde och att vi då ska kunna spruta mer konstsnö. Slutligt beslut kring SM i draghund kommer att fattas på tisdag i nästa vecka, säger Anders Löfvenborg, projektledare för SM-veckan på Next Skövde.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde