ONSDAG 18 JANUARI 2023


Bowling är en i raden av idrotter som besökarna på SM-veckan har chansen att testa när RF-SISU Västra Götaland ordnar prova-på-aktiviteter i anslutning till tävlingarna - Bild av Michal Jarmoluk från Pixabay

Mycket mer än ”bara” tävlingar på SM-veckan i Skövde 2023

I månadsskiftet januari-februari genomförs SM-veckan vinter i Skövde. Då ska det göras upp om SM-guld i totalt 16 idrotter. Dessutom erbjuds en rad intressanta seminarier och roliga prova-på-aktiviteter för besökarna.

En av vinterns stora höjdpunkter i idrottssverige närmar sig nu med stormsteg. Den här gången är det Skövde kommun som för första gången står värd för SM-veckan vinter (31 januari - 5 februari). Tävlingarna äger rum på fyra arenor runtom i Skövde med omnejd: Billingen, Skövde Arena, Lillegården och Falköpings motorstadion.

Aktiviteter för besökarna

Under förberedelserna inför SM-veckan har RF-SISU Västra Götaland, som stödorganisation för idrotten, fokuserat på att hjälpa lokala arrangörsföreningar med de utbildningar som de behövt genomgå.

RF-SISU Västra Götaland står också som anordnare av Mötesplats SM-veckan, där idrottsrörelsen möter forskare, föreläsare, politiker och andra aktörer i spännande seminarier med olika teman.

Dessutom kommer besökare till SM-veckan att erbjudas chansen att själva prova på idrottsaktiviteter på olika platser i anslutning till tävlingarna. Besökare till evenemanget kommer att kunna testa styrkelyft, längdskidor, karate, bowling, brottning, casting och trial. Syftet med prova-på-aktiviteterna är att ännu fler ska bli intresserade av att börja idrotta i förening.

Mötesplats SM-veckan

Under tre dagar (1-3 februari) anordnas flertalet föreläsningar och workshops med intressanta gäster på Skövde kulturhus. Där lyfts viktiga frågor för regional och nationell utveckling med idrotten i fokus. Räkna med samtal som ger både inspiration och ökad kunskap inom aktuella ämnen och forskning!

Prova-på-aktiviteter:
Se alla tider och platser för aktiviteterna i dagsprogrammet för SM-veckan.

Mötesplats SM-veckan:
Se alla föreläsningar, seminarier, workshops och panelsamtal (samt anmälan).


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: RF-SISU Västra Götaland