MÅNDAG 16 JANUARI 2023


Bild av Myriams-Fotos från Pixabay

Visningsdagarna till Axevalla Hästcentrum

Hästinköpssatsningen Visningsdagarna kommer till Axevalla Hästcentrum den 14 april. Visningsdagarna är en saludag där ägare till svenska varmblod har möjlighet att visa upp sina hästar för en gemensam rekryteringsgrupp. Totalt har organisationerna behov av 30-40 hästar årligen och vill genom detta initiativ främja den Svenska hästaveln i samarbete med Swedish Warmblood Association, Föreningen för den Beridna Högvakten, Polisrytteriet, Försvarsmakten, Flyinge, Ridskolan Strömsholm samt Hovstallet bedriver hästverksamheter som utbildar och använder hästarna för skol-, rid-, parad- och körverksamhet.

Under dagen kommer hästar i åldern 2–10 år visas upp för en gemensam rekryteringsgrupp som tar beslut om hästens lämplighet för respektive organisation.

Dagen är öppen för publik och på minimässan i besökshallen får besökarna träffa representanter från Försvarsmakten, Polisen, Hovstallet, Föreningen för den Beridna Högvakten, Flyinge & Ridskolan Strömsholm, Swedish Warmblood Association och Axevalla Hästcentrum. Vid några tillfällen under dagen visar och berättar Niclas Dahlqvist, biträdande rektor på Axevalla Hästcentrum, om det nya innovativa hästcentrumet som beräknas stå klart hösten 2024.

För säljare är detta en möjlighet att på ett tryggt sätt visa upp sin häst och sälja till organisationer där hästens välfärd kommer i första rummet.

Besökare är välkomna att följa arbetet med visning av hästar på plats i ridhuset och kommer även under eftermiddagen att bjudas på en uppvisning med hästarna.
– Vi är glada över att Visningsdagarna har valt att förlägga sin dag till Axevalla Hästcentrum. Vår anläggning är väl anpassad för att kunna vara värd för evenemang som det här och det blir även ett lärmoment för våra elever, säger Niclas Dahlqvist.

När: Fredagen den 14 April 2022 på Axevalla Hästcentrum
Läs mer: www.visningsdagarna.se

På Axevalla Hästcentrum utanför Skara samlas utbildning inom häst på både gymnasie- vuxen- och yh-nivå. Där finns anläggningar för träning och tävling inom både trav, rid- och islandshästsport samt Hovslagarskolan i Skara, en del av Biologiska Yrkeshögskolan i Skara som har anor sedan 1800-talet. Axevalla Hästcentrum är en del av Naturbruksförvaltningen, Västra Götalandsregionen som bedriver utbildning på gymnasie-, vuxen- och yh-nivå samt utvecklingsverksamhet inom naturbruk på flera platser i regionen.

Verksamheten på Axevalla består av:Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Västra Götalandsregionen - Naturbruksförvaltningen