ONSDAG 11 JANUARI 2023


Bild av David Mark från Pixabay

Götenes OS-simmerska gästar idrottshistoriska sällskapet

Nytt år och ny säsong för Götene idrottshistoriska sällskap. En säsong med OS-glans.
- Mycket roligt att Sofia Kraft kommer till oss i april, säger Fredrik Larsson, ordförande.

Sofia föddes i Götene 1965 och tävlade för Simklubben Götene när hon var med vid OS i Los Angeles 1984. Hon kom tia på 400 meter medley. När hon kom tvåa i B-finalen var det på säsongsbästa, 4,53,25.

- Det ska bli intressant att höra om Sofias erfarenheter från att vara med på ett OS, fortsätter Fredrik.

Sofia tävlade även på 200 meter ryggsim där hon kom på femtonde plats (sjua i B-finalen).

Samma mönster

Sofia Kraft gästar vårens sista idrottscafé, tisdagen den 18 april. Programmet för året inleds redan onsdagen den 1 februari med Sportbänk då man träffas och pratar sport över en fika på ett café i Götene. Detta sker sedan också första onsdagen i mars och april.

- Vårsäsongen är dessa tre månader och höstsäsongen september, oktober och november. Vi kör på enligt samma mönster som tidigare.

Fotbollen i Årnäs

Vårens första idrottscafé blir den 21 februari (tredje tisdagen i månaden under säsong) då Ingemar Gustavsson från RF-SISU (Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna) kommer att berätta om deras verksamhet och om frågor kring dopning.

Lokal fotboll står i fokus vid idrottscaféet den 21 mars, och då särskilt fotbollen i Årnäs. Numera är fotbollen i Årnäs nerlagd sedan länge, men det fanns en tid när det bland annat var heta lokalderbyn mot Hällekis.

- Jag har bett Roland Nordh hålla i berättelsen Roland har själv spelat i Årnäs men även i Heimer, säger Fredrik, som också passar på att informera om att årsmötet i år kommer att hållas vid sammankomsten i mars månad mot tidigare i februari.

/Fredrik Larsson