TORSDAG 15 DECEMBER 2022


After Game - SM-festen i Skövde bjuder på ett omfattande och brett utbud under SM-veckan - Bild: upplevskovde.se

After Game – SM-festen

SM-veckan i Skövde den 31 januari till 5 februari bjuder inte bara på avgörande idrottsögonblick och nervpirrande tävlingsmoment. Det blir dessutom en riktig SM-fest i centrum med musik, mat, liveframträdanden, prisceremonier och kulturaktiviteter.

After Game är SM-festen i Skövde som ramar in SM-veckan. Den kickar igång på tisdagen den 31 januari med en maffig invigningsparad och fortsätter sedan med aktiviteter och underhållning varje dag.

På Hertig Johans torg kommer idrottstävlingarna att visas på storbildsskärm och där finns även scouternas barnområde och ett varierat matutbud med bland annat olika food trucks. På onsdagskvällen kommer Skövdes musikgenier hyllas av Showkanalen med gästartister med ett fartfyllt potpurri av musikpärlor signerat artister och låtskrivare från Skövde. Torsdagskvällen bjuder på körfest och fredag och lördag blir det livemusik med inga mindre än Hanna Ferm respektive Medina. På lördagen blir det också en riktigt familjefest med bland annat minidisco, godisregn och musikframträdanden.

- Vi har förstått att SM-festen i Skövde är en av de mest omfattande i vinterveckornas historia. Det är vi självklart mycket stolta över, säger Anders Löfvenborg, projektledare för SM-veckan i Skövde.

Entrén till Skövde kulturhus förvandlas under onsdag till lördag till en lounge med DJ, livemåleri, pop up-shower och servering. Inne i Kulturhusets olika lokaler blir det författarsamtal, föreläsningar, konstutställning, teaterföreställningar, film och musik. Sedan fortsätter kvällens fest på flera krogar och platser i staden med liveartister.

På Kulturlabbet blir det aktiviteter och inspirerande kulturinslag för unga. Fler programpunkter kommer att erbjudas i centrum från aktörer såsom Svenska Kyrkan, Balthazar och Commerce.

- Med After Game vill vi ge alla Skövdebor och våra tillresta gäster en härlig upplevelse av Skövde. Vi vill erbjuda ett brett utbud som tar vid när idrottstävlingarna tar slut för dagen, säger Jenny Skarstedt, kulturchef i Skövde kommun.

Onsdag till fredag arrangeras SM-veckans mötesplats på Skövde Kulturhus, där idrotten möter forskare, föreläsare, politiker och andra aktörer i spännande seminarier. En av höjdpunkterna blir Dean Kriellaars, kanadensisk expert och ambassadör för rörelseförståelse. Dessutom kommer besökare till SM-veckan att erbjudas chansen att själva prova på idrottsaktiviteter på en rad platser i anslutning till tävlingarna.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde