MÅNDAG 5 DECEMBER 2022


Det blir fler tågavgångar på Västra Stambanan mellan Göteborg och Skövde/Töreboda - Foto: Thomas Harrysson

Så förändras trafiken när Västtrafik byter tidtabell

På söndag byter Västtrafik tidtabeller. Samtidigt görs förändringar för att anpassa trafiken efter resenärers behov. Bland annat utvecklas resmöjligheterna med närtrafiken i hela regionen och tågtrafiken på Västra Stambanan får fler turer.

Söndagen den 11 december börjar Västtrafiks nya tidtabeller gälla och förändringar i trafiken genomförs.

– Vi vill fortsätta öka resandet med kollektivtrafiken och utvecklar därför trafiken löpande efter våra resenärers behov. Utgångspunkten är alltid att använda våra resurser där de gör som störst nytta. Under nästa år förbättrar vi tillgängligheten till kollektivtrafiken runtom i regionen genom flera satsningar på närtrafiken, säger Camilla Holtet, utvecklingschef på Västtrafik.

Fler tågavgångar på Västra Stambanan

En av nyheterna är fler turer i tågtrafiken på Västra Stambanan mellan Göteborg och Skövde/Töreboda. Även Västtågen mellan Göteborg-Borås sätts tillbaka i trafik efter ett banarbete som pågått på sträckan sedan augusti.

Alla förändringar finns på Västtrafiks hemsida och resorna går att söka i appen Västtrafik To Go.

Satsningar i närtrafiken

Den 11 december införs en rad nya satsningar i närtrafiken. Närtrafik är kollektivtrafik som körs med mindre fordon där annan kollektivtrafik inte körs så ofta eller saknas helt. En resa med närtrafiken körs mellan valfri adress och valfri närtrafikhållplats i samma kommun, eller tvärtom åt andra hållet.

I samband med tidtabellsskiftet den 11 december utvecklas närtrafiken med flera nyheter:
  • Alla biljetter i Västtrafiks sortiment börjar gälla även i närtrafiken, både digitala biljetter och biljett på Västtrafikkort.
  • 30 nya närtrafikhållplatser tillkommer.
  • Utbudet ökas med fler möjliga tider att resa på


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Västtrafik