FREDAG 2 DECEMBER 2022


Exempelbild på sjönära boende Hällekis - Foto/källa: Götene kommun

Inbjudan till intresseanmälan - Hällekis sjönära bostäder

Götene kommun inbjuder härmed byggherrar och exploatörer att anmäla intresse för byggnation av sjönära bostäder i Hällekis. Behovet av attraktiva bostäder i olika upplåtelseformer ökar ständigt i Götene, företagen växer och stora satsningar ligger runt hörnet i angränsande kommuner. Vi önskar därför skapa möjlighet för nya hem med närhet till Vänern, kommunikationer och en meningsfull fritid.

Allmän orientering över området

Hällekis är ett gammalt brukssamhälle med småbåtshamn vid foten av Kinnekulle. I byn är flera gamla arbetarbostäder bevarade som skapar en härlig atmosfär.

Under sommarsäsongen och vid jul lever hantverksbyn upp och det mysiga kafét lockar besökare från när och fjärran. Ett stenkast från tågstationen mitt i byn breder Kinnekulle ut sig. Om du anstränger dig riktigt noga kan du känna doften av ramslök när den sprider sig i den ljumma sommarkvällen i början av juni. På orten finns ett bra serviceutbud och med tåg tar du dig smidigt till Lidköping och Mariestad. Hällekis är en perfekt utgångspunkt för dig som gillar mountainbike, vandring och vattensporter. Kinnekulle ger möjlighet till både avkopplande naturupplevelser och fartfyllda fritidsaktiviteter

Sjönära med närhet till service

Exploateringsområdet har ett attraktivt läge i direkt anslutning till Hönsäters hamn för fritidsbåtar, Falkängens hantverksby, matbutik samt kommunikation. På orten finns även en nyrenoverad grundskola för elever i förskoleklass till årskurs 6.

Unika miljöer

I juni 2010 utsåg Unesco Vänerskärsgården med Kinnekulle till biosfärområde. Från toppen av Kinnekulle kan man blicka ut över biosfärområdet som omfattar 278 600 hektar, där Götenes, Lidköpings och Mariestads kommuner samverkar och utvecklar ett långsiktigt hållbart samhälle där livsmiljön värdesätts högt. Området kring Vänern är rikt på resurser: det rena vattnet, skogarnas mångfald och även på människors kunskap om hållbar utveckling.

Kinnekulle och rekreation runt hörnet

Strax söder om Hällekis reser sig platåberget Kinnekulle med 18 naturreservat med en kombination av natur- och kulturupplevelser. Här finns allt från vandringsleder och biskopsborgar till säterier och racingbana.

Vill du veta mer och anmäla intresse?

Du kan läsa mer om området och om hur du lämnar din intresseanmälan via nedan dokument.

Intresseanmän - Tillvägagångssätt


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Götene kommun