ONSDAG 31 AUGUSTI 2022

Friluftsfrämjandet uppmanar till en Natt i Naturen!

På lördag den 3 september arrangerar Friluftsfrämjandet tillsammans med friluftsföreningar i de nordiska grannländerna Natt i Naturen. Med detta vill Friluftsfrämjandet inspirera alla att sova en natt ute i naturen. Förhoppningen är att även de som inte brukar vara i naturen ska upptäcka hur fantastiskt det är för den fysiska och psykiska hälsan.

Friluftsfrämjandets lokalavdelningar anordnar Natt i Naturen på flera platser runt om i landet där både nybörjare och erfarna är välkomna att övernatta tillsammans under stjärnorna.

Att vara i naturen har gång på gång visat sig vara bra för både vår fysiska och psykiska hälsa. Lugnet och kravlösheten finns där för alla. Att bli ett med naturen, att se solen gå ner och upp, höra naturens ljud och räkna stjärnor samtidigt som många andra i Sverige gör samma sak, kommer bli en minnesvärd natt. I trädgården, i skogen, på balkongen, i hängmattan, det finns så många möjligheter att sova ute, vem du än är, var du än bor, säger Kristina Ljungros, generalsekreterare Friluftsfrämjandet

Fototävling

I samband med Natt i Naturen utlyser Friluftsfrämjandet en fototävling, där den som fotograferar sin natt ute och använder hashtaggen #nattinaturen på Instagram eller Facebook automatiskt deltar i tävlingen. Vinnaren är dessutom med i den nordiska fototävlingen där vinnarna från de nordiska länderna tävlar.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Friluftsfrämjandet