TISDAG 16 AUGUSTI 2022


Foto/källa: Jesper Anhede/Next Skövde

Fartfyllda barnaktiviteter under Matfestivalen

På Skövdes matigaste festival får barnen ett eget område i Kyrkparken där de kan njuta av livets goda och prova på roliga aktiviteter i en mysig miljö och det blir även underhållning för barnen från stora scenen.

I barnområdet låter Balthazar Science Center barnen få bekanta sig med teknik och vetenskap samt testa på att lösa kluriga experiment. Avfall Östra Skaraborg lär barnen om sopsortering med aktiviteten ”sortera säcken” och Skövde energi bjuder in barnen till att tävla i att kasta rätt boll i rätt soptunna. För de med mycket energi i kroppen går det att testa att spela handboll med guidning av Skövde handboll, Brottarklubben visar hur brottning går till och Länsförsäkringar ordnar med fiskdamm. Utöver dessa aktiviteter kommer det att finnas tipspromenad med föreningen Ätbart och försäljning av glass och fika.

- Genom att besöka Matfestivalens barnområde hoppas vi att familjer kommer få en möjlighet att upptäcka och ha roligt tillsammans, det kommer att finnas en bredd av olika aktiviteter för nyfikna barn i alla åldrar, säger Emelie Green Carlström, ansvarig för barnområdet på Matfestivalen.

På lördagen blir det allsång vid stora scenen med barnens favoritlåtar och därefter blir det show med barnens favoriter Jecko & Jessie med en efterföljande Meet & Greet. Under fredagen intar 50-årsjubilerande Alfons Åberg scenen i en barnteater framförd av Boulevardteatern. Axels tivoli kommer som vanligt till Sandtorget med sina åkattraktioner.

- Vi är glada att kunna erbjuda de barn och familjer som besöker Matfestivalen en härlig och kvalitativ upplevelse, säger Katarina Blad på Next Skövde som är projektledare för Matfestivalen.

Barnområdet på Matfestivalen är öppet fredag kl 15-19 och lördag kl 12-19.

Läs mer om barnens matfestival här!


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde