FREDAG 12 AUGUSTI 2022


Fotocred: Magnus Carlsson

Tareq Taylor spelar in TV-serie i Destination Läckö-Kinnekulle

Till helgen 13-14 augusti kommer den mycket omtyckta TV-kocken Tareq Taylor till Destination Läckö-Kinnekulle och Lidköping för att spela in sin TV-serie Nordic Cookery.

Nordic Cookery har blivit en succé inte bara i Sverige utan också i resten av världen. I varje program besöker matprofilen Tareq Taylor en region eller ort någonstans i Norden och där han också lagar mat inspirerad av omgivningarna och i möten med lokala krögare och matproducenter.

– Det här är en möjlighet för oss att bygga vårt varumärke inom måltidsturism. Mat som reseanledning är stor i världen och vi har fantastiska förutsättningar i området med många lokalproducenter och unika råvaror som exempelvis Vänerlöjrom och ramslök. Ett stort antal kvalitativa restauranger med krögare som brinner för att skapa måltidsupplevelser av lokala råvaror, allt från fisk och kött till primörer och dryck, säger Anna Ohlin Ek, Vd för Destination Läckö-Kinnekulle.

Nu är det dags för den sjätte säsongen av denna Skandinaviska matresa där hela världen får följa med på en kulinarisk och vacker resa genom Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.

Programmet sänds i en serie om 8 avsnitt á 30 min, där ett av avsnitten nu alltså kommer att spelas in i Destination Läckö-Kinnekulle. Tareq kommer under programmet att träffa lokala krögare och laga mat med lokala råvaror där Läckö slott, Spikens fiskehamn, Kinnekulle och Lidköping med Rörstrand museum är huvudinspelningsplatserna.

Programmet spelas in på engelska för en internationell marknad då det sänds i matkanaler i 115 länder runt om i världen, bland annat både i Fox och BBC:s utbud.

På lördag eftermiddag den 13 augusti kommer Tareq Taylor och produktionen att befinna sig på Läckö slott. Här ska han bland annat besöka slottsträdgården och troligtvis blir det matlagning över öppen eld med slottet i förgrund.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle