LÖRDAG 6 AUGUSTI 2022+


Vänerkräfta - Foto: Sofia Kamperin

Vänermuseet deltar i Västerhavsveckan 8-13 augusti

Med ett fullmatat program deltar Vänermuseet i årets Västerhavsvecka som är en temavecka för havsmiljö sedan 2008. Att Vänermuseet medverkar i Västerhavsveckan har sin naturliga förklaring; med sitt stora avrinningsområde och vattenflöde spelar Vänern en viktig roll för Västerhavets havsmiljö.

På Vänermuseet kan man under veckan delta i en rad spännande aktiviteter. Bland annat skapa plastskulpturer med återbruk, kolla småkryp med Hållplats Vänern, göra spännande vattenexperiment i havslabbet eller följa med sjöborren Biggan på en rolig rimresa längs en skräpig havsbotten – en sagostund med boken Havets Kalsonger.

Anna Bergengren, koordinator för Platåbergens Geopark håller på fredagen ett föredrag på temat Upplev Platåbergslandskapet.

På lördag får Vänermuseet besök av Västerhavsveckans Havets Verkstad. Då får man experimentera och lära mer om vattenkraft, flytkraft, Arkimedes princip, musslors reningsförmåga och mycket mer.

Miljönämnden i Västra Götalandsregionen (VGR) arrangerar Västerhavsveckan tillsammans med ett hundratal aktörer, med syftet att uppmärksamma vår havsmiljö och de utmaningar Västerhavet står inför.

Medverkande arrangörer är utöver VGR kommuner, universitet, institutioner, museer, ideella föreningar och privata företag.

Läs mer om Västerhavsveckan
Läs mer om Vänermuseet


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Vänermuseet, Lidköpings kommun