FREDAG 5 AUGUSTI 2022


Foto: Oskar Jern

Töreboda efter ovädret

Töreboda såg nog inte ut riktigt som vanligt denna morgon när folk skulle till jobbet, dagen efter det förödande åskovädret som drog fram genom Skaraborg på torsdags kvällen. Töreboda verkar var ett av dom ställen som drabbades värst i området, då framförallt av ytterst kraftiga vindbyar, det spekuleras även om det kan ha varit en tromb.


Foto: Oskar Jern

Utöver vindarna så gav ett skyfallsliknande regn ca 50 mm och ett ihållande och riktigt kraftigt åskoväder levererade tusentals blixtar, tak blåste av husen, träd knäcktes som tändstickor och blockerade vägar och gång/cykelbanor, husvagnar välte, järnvägen blockerades och tågen fick ställas in, det var närmast katastrofscener som Töreboda visade upp denna dag, detta var något utöver det vanliga, ett oväder vars intensitet få hade varit med om tidigare.


Foto: Oskar Jern

Uppröjningsarbetet drog igång så fort som möjligt och man prioriterar att röja upp det som kan utgöra en fara för allmänheten och spärra av vissa områden. Det kommer att ta tid att göra en uppskattning av den fulla omfattningen av ovädrets konsekvenser och det är säkert skador för stora belopp som ovädret orsakade.