MÅNDAG 1 AUGUSTI 2022


Scouterna från Vallentuna scoutkår har mött många nya människor under Jamboree22. Bland annat genom att erbjuda klippning. "Vi har en frisörsalong där jag klipper folk gratis" säger Pontus Ågren - Foto/källa: Scouterna

Det roligaste på jamboree är att träffa nytt folk

Idag började programmet på Sveriges största ungdomsläger och möten med nya vänner är redan i full gång. På tisdag 2 augusti kommer kulturminister Jeanette Gustafsdotter på besök.

Scouternas största läger, Jamboree22, är i gång. Idag öppnade lägrets fyra världar, alla kopplade på olika sätt till lägrets tema, Drömmen om en hållbar värld. Där får scouterna genomföra aktiviteter och lösa uppgifter för att på ett pedagogiskt och roligt sätt lära sig mer om de olika aspekterna av hållbarhet och FN:s globala hållbarhetsmål.

En grupp äldre scouter från Vallentuna scoutkår har precis besökt världen Aero, som handlar om drömmen om en levande planet.

- Vi har pratat om hållbarhet och planterat bönor för att lära oss om framtidens matförsörjning, berättar de.

Förutom att gå på roliga aktiviteter tillsammans med sin egen grupp handlar Jamboree22 till stor del om att träffa nya människor och skaffa sig vänner från olika delar av Sverige och världen. Ungdomarna från Vallentuna scoutkår tycker det roligaste hittills är att gå runt på natten och träffa nytt folk. De har också skapat möjligheter till möten i sin egen lägerby.

- Vi har en frisörsalong i vår by där jag klipper folk gratis. Igår klippte jag en scout från Tjeckien som insisterade på att få betala för sig, men det fick han inte, säger Pontus Ågren.

Jamboree22, Sveriges största ungdomsläger med över 11 000 deltagare. Från Sverige kommer över 400 scoutkårer, och 360 av deltagarna kommer från andra länder.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Scouterna