SÖNDAG 17 JULI 2022


Foto/källa: Point 65 Sweden

Redan 100-tal obemannad sup- och kajakuthyrningar

Intresset för paddling har aldrig varit större och nu kommer ett 100-tal obemannade stationer med uthyrning av sup och kajaker i hela landet. De bokas enkelt via nätet, låses upp med en kod och sedan är det bara att börja paddla. Varje Kayakomat drivs av en engagerad lokalbo som vill göra naturen tillgänglig för fler.

– Det har visats sig att många föredrar att hyra sup och kajak via obemannade stationer som är tillgängliga dygnet runt. Ett klick på hemsidan och man är redo att njuta av långa sommarkvällar eller en lugn morgontur, säger Richard Öhman, grundare av Point65 och Kayakomat.

Kayakomat by Point 65 Sweden lanserades på prov under våren 2021 och efter en mycket lyckad provperiod etableras konceptet nu i hela Sverige och i delar av Europa och Nordamerika. Bakom populariteten ligger en växande campingtrend, en fortsatt vurm för hemester och att många föredrar en aktiv semester, men också att delningsekonomin växer.

– Paddling är en både kul och rogivande aktivitet som bjuder på fantastiska naturupplevelser med familj och vänner. Det är också bra för hälsa och miljö. Att hyra via Kayakomat är smidigt och flexibelt och man slipper släpa och äga. Vi är faktiskt helt överväldigade över det fantastiska intresset för det nya konceptet, säger Malin Arnesson.

Om Kayakomat

Kayakomat by Point 65 Sweden, introducerades 2021 och är med de nya Kayakomat-stationerna världens ledande paddelsportuthyrare. Man bokar via hemsidan kayakomat.com, får en kod och låser sedan själv upp sin kajak. Kayakomatens kajaker, sup-brädor och tillbehör är stabila och bekväma. Varje kajak / sup-bräda är delvis tillverkad av återvunnet material. Både kajakerna och sup-brädorna passar såväl nybörjaren som den mer erfarna paddlaren. Utrustningen byts ut löpande för att hålla högsta standard, vara fräsch och välfungerande. Med Kayakomat blir paddlingssäsongen och öppettiderna längre jämfört med en traditionell kajakuthyrning.

Kayakomaterna är utspridda över hela landet men ett 20-tal av dem finns i Storstockholm. Även Sveriges ledande campingkedja First Camp har valt att etablera Kayakomater på många av sina 55 campingplatser. Etableringen kommer att ske på campingar i Sverige och Danmark som ligger naturskönt vid vatten.

För mer information om Kayakomat, gå in på www.kayakomat.com


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Point 65 Sweden