FREDAG 15 JULI 2022


Previaskylten är ersatt med en Falckskylt då Previa i Skövde byter namn - Foto/källa: Falck

Previa i Skövde byter namn till Falck

Previa är ett välbekant namn för många som har besökt sin företagshälsovård i Skövde. Men nu är det dags att vänja om. Nu plockas Previaskylten som prytt Volvohuset vid Boulognerskogen ner och ersätts med en Falckskylt.

- Vi byter namn, men fortsätter vara samma samarbetspartner för våra kunder i Skövde som vi alltid varit. Vårt mål är alltid att bidra till ett hållbart arbetsliv i balans med det privata, för alla, säger Angelica Engman, konsultchef på Previa i Skövde.

Falck, som startade som ett räddningsbolag i Danmark, är idag ett globalt hälsoföretag med ett helhetserbjudande inom hälsoområdet. Previa har ingått i Falckgruppen sedan 2014 och är koncernens största bolag inom företagstjänster för ett hållbart arbetsliv.

De kommande åren kommer samtliga bolag inom Falckgruppen i hela världen övergå till varumärket Falck, och Previa är därmed ett av företagen som nu ska byta namn.

Förändringen där Previa blir Falck kommer genomföras steg för steg tills samtliga Previas närmare 100 enheter över hela Sverige har bytt utseende i januari 2023. Skövde är en av de första orterna i Sverige att prydas med Falckskylten.

- Alla våra anställda fortsätter precis som vanligt, vår enhet är kvar på samma plats. Våra kunder har alltså tillgång till all kompetens och hela vår kapacitet som idag, så på så sätt är det inte så stor skillnad, säger Angelica Engman.

Previas besöksadresser, webbsidan previa.se och alla kontaktuppgifter till Previas personal fortsätter vara samma som idag under hela 2022. Däremot kommer Falckloggan synas allt mer på Previas besöksenheter och i digitala kanaler i takt med att skyltar byts ut.

Den 1 januari 2023 försvinner namnet Previa helt, då sker även formellt byte av bolagsnamn.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Falck