ONSDAG 13 JULI 2022


Foto/källa: Mårten Bergkvist/Next Skövde

Passion för mat på Skafferiet under Matfestivalen

På Skafferi Hertig Johan på Matfestivalen i Skövde 26-27/8 kan alla som har ett matintresse se när kändiskockar lagar mat på läckra råvaror från lokala producenter, handla närproducerat och inspireras av matprat och goda tips.

- Närproducerat med passion, kunskap och hjärta är ledorden för det matglada konceptet som vi hoppas ska inspirera besökarna att testa nya saker i köket, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde.

De två populära matprofilerna Lisa Lemke och Emelie Nielsen kommer att dela med sig av sin matglädje under festivalhelgen. Under rubriken Matglädje med Lisa Lemke och Emelie Nielsen går det att se det inspirerande hantverket på nära håll när kockarna lagar goda maträtter av de lokala producenternas råvaror. Lisa medverkar under lördagen och Emelie under fredagen.

- Att se dessa duktiga kockar ”in action” och känna doften av mat på torget är en upplevelse jag verkligen kan rekommendera, säger Jessica Bergstrand.

Mer om matprofilerna:

Lisa Lemke är frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock som spridit matglädje i TV, bland annat genom Sommarkväll på Svt, Grillmästarna och Mitt kök/Köket på TV4. De senaste åren har hon medverkat i Svt:s populära programserie Timjan, tupp & tårta som spelas in hemma hos Lisa på Skrea Backe utanför Falkenberg. Lisa är känd för att sprida energi, showa och underhålla. Och hon är också en inspirerande föredragshållare som gärna pratar om mat, levande lantbruk och hållbarhet.

Emelie Nielsen är kökschef på restaurang Krubb i Töreboda. Hon har tävlat ett flertal gånger i SM i utomhusmatlagning, varit med i Årets kock och vunnit Culinar World cup i Västsverige. Emelie brinner för vällagad mat med fokus på närproducerat. Hennes filosofi är att laga allt som är gott – från husman till fusion där råvaran alltid är i fokus. Emelie Nielsen har tidigare medverkat som konferencier under matfestivalen år 2014.

Öppettider Skafferi Hertig Johan

Fredag 30/8
kl 11-19

Lördag 31/8
kl 11-19

Läs mer om Matfestivalen i Skövde


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde