MÅNDAG 11 JULI 2022


Bild av picturegal från Pixabay

Vattenläcka på intagsledning av dricksvatten

Götene vatten och värme meddelar att en läcka på intagsledningen av dricksvatten har upptäkts under lördagen. Då läckan ännu inte är åtgärdad uppmanas nu alla i Götene, Hällekis och Källby att vara sparsamma med vattnet. Förbruka endast vatten till det som är mest nödvändigt tills att problemet är löst.

Vid lunchtid på lördagen upptäcktes en vattenläcka på intagsledningen av dricksvattnet. Sedan dess har Götene vatten och värme arbetat på att åtgärda problemet. Vattenläckan gör så att vattenverket inte fyller på med vatten för att tillverka nytt dricksvatten. Detta innebär i sin tur att depån mellan intaget och vattentillverkningen ligger efter.

Nu uppmanas alla att vara sparsamma med dricksvattnet

Då mycket vatten har läckt ut måste vi nu vara sparsamma med användandet av dricksvattnet. Därför uppmanar Götene vatten och värme alla invånare i Götene, Hällekis och Källby att vara sparsamma med vattnet och endast förbruka vatten till det som är mest nödvändigt tills att problemet är löst.

När läckan är åtgärdad kommer arbetet med påfyllning av grundvattnet att starta. Du kan ta del av uppdaterad information på både Götene vatten och värmes hemsida och Götene kommuns hemsida.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Götene kommun