TORSDAG 30 JUNI 2022

Turista hållbart med "Sista-Milen-Bilen" till Västra Skaraborgs alla besöksmål i sommar!

Sista-milen-bilen är en behovsstyrd bil eller minibuss som anpassar sin rutt efter när och var personer vill turista. Du bokar din plats till eller från tillfälliga turisthållplatser på besöksmål som exempelvis badstranden, boendeanläggningar, restauranger eller andra besöksmål utanför tätorterna i Lidköping, Götene, Skara, Vara eller Grästorps kommuner, dit eller när, den ordinarie kollektivtrafiken inte går.

Sista-milen-bilen kommer att kunna bokas under juli månad mellan 10.00-22.00. Resan behöver förbokas och kommer kosta som en vanlig kollektivtrafikbiljett, dvs 35 kr per person.

Bästa tipsen för att ta sig runt och uppleva mer av vårt närområde i sommar är därför att kombinera den ordinarie kollektivtrafiken med någon av de andra mobilitetslösningarna. Tänk på att i första hand ta buss eller tåg dit det går och hyr sedan en elcykel, elbil, ta en evenemangbuss eller boka sista-milen-bilen för att ta dig vidare till eller från ett besöksmål eller en kollektivtrafikhållplats.

Hållplatser

Du kan antingen starta eller avsluta din resa på någon av de tillfälliga turisthållplatserna för att resa till eller från något av naven i alla tätorter runt om i Västra Skaraborg eller till en annan turisthållplats. På kartan på denna länk hittar du alla nav och tillfälliga turisthållplatser. Klicka här för karta! (tänk på att du kan behöva zooma om du kollar på en telefon för att se alla hållplatser)

Praktisk info:

Bilen förbokas minst 2 h innan avfärd. Du kan ej boka exakt tid utan det bokas i entimmes intervaller (exempelvis 10-11, 12-13). Du blir kontakta med exakt tid innan avfärd. Detta för att försöka få till eventuell samåkning mellan de som bokar för att det ska bli så hållbart som möjligt.

Boka "Sista-Milen-Bilen" här!

Det är projektet SMaRT som tar fram lösningar för hållbara transporter för besökare i området Västra Skaraborg som gör det möjligt att boka Sista-Milen-Bilen. Det är ett EU-finansierat projekt med medel från ÖKS, Västra Götalandsregionen, Sparbankstiftelsen i Skaraborg och Lidköping. Mer information hittar du på https://smartprojekt.se/


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle