TISDAG 21 JUNI 2022


13 familjebesöksmål i Skaraborg går samman för att locka till besök - Foto: Peter Alendahl

Nytt samarbete inom besöksnäringen i Skaraborg

Under sommaren inleds ett marknadssamarbete mellan 13 familjebesöksmål i Skaraborg. Syftet är att visa upp mångfalden av familjeupplevelser som finns i Skaraborg och locka till besök. Kampanjen består av ett influencerbesök av de välkända The Swedish Family och en kampanj i sociala medier.

Det är 13 besöksmål med familjeinriktade erbjudanden som under sommaren genomför en gemensam marknadsföringskampanj. Tillsammans vill de inspirera familjer att resa runt i Skaraborg och besöka destinationer. De olika besöksmålen paketeras ihop i tre roadtrips med olika teman – Finurligt & Naturligt, Kulturkul i Skaraborg och Äventyr & Vattenskoj. För att få besökare att stanna längre lyfts också mindre guldkorn och boende och mat som passar för målgruppen.

- Det är bra för oss att delta i den här typen av samarbeten i Skaraborg. På det viset kan vi växla upp våra marknadsföringsresurser och nå ut till en mycket bredare målgrupp geografiskt, säger Martina Söderhielm, kommunikationsansvarig på Balthazar Science Center i Skövde.

Sommarens kampanj riktar sig till barnfamiljer som befinner sig i en cirkel av ca två timmars resa till Skaraborg. Den gemensamma målsättningen är att nå minst en miljon visningar på Instagram och Facebook. Därutöver kommer välkända The Swedish Family att tillbringa fyra dagar i Skaraborg och producera en film om besöksmålen. Den kommer släppas på deras Youtube-kanal, som har över 300 000 följare.

- Genom det här samarbetet visar vi upp Skaraborgs stora utbud av upplevelser för familjer. På en liten yta finns det massor av familjeaktiviteter att upptäcka. Det ger oss också möjlighet att växla upp våra marknadsföringspengar och nå ut med vårt erbjudande, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde och projektledare för samverkansplattformen Visit Skaraborg.

De 13 verksamheter som deltar i samarbetet är:

Samordning och medfinansiering sker via samverkansplattformen Visit Skaraborg (turistiskt samarbete mellan Skaraborgs 15 kommuner). Turistrådet Västsverige deltar också med medfinansiering.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde