MÅNDAG 13 JUNI 2022


Diakon Christina Brolin, biskop Åke Bonnier, präst Monica Spolén och domprost Robert Lorentzon - Foto: Carla Karlsson

Ny präst, ny diakon och nya kyrkomusiker i Skara stift

Söndag 12 juni vigdes Monica Spolén till präst och Christina Brolin till diakon av Biskop Åke Bonnier i Skara domkyrka. Torsdag 9 juni hölls även en mässa för nyutexaminerade kyrkomusiker då Ulrika Holm, Berit Svensson, Gabriella Elgström och Kanako Schlichting sändes ut för tjänst i Skara stift.

Under högtigtliga former och i en fullsatt Skara domkyrka vigdes Monica Spolén till präst och Christina Brolin till diakon av biskop Åke Bonnier efter att de avlagt examen i fredags inför domkapitlet. Det är första gången sedan pandemins start som en vigningsmässa genomförts utan hänsyn till särskilda restriktioner.

I sitt tal till Monica och Christina sa biskop Åke att allt det gör och säger sin kommande gärning ska syfta till att laga världen.

- Att stå upp mot det djävulska, att vara med och bygga en värld av rättfärdighet. Och allt sker på dopets grund.

Vidare uppmanade han dem att räta på sina ryggar, med insikten att de inte går ensamma i sin kallelse.

Tidigare i veckan sändes fyra kyrkomusiker ut för tjänst i Skara stift efter avlagd examen. Det skedde i samband med en mässa i Skara domkyrka under ledning av biskop Åke Bonnier. De som sändes ut i tjänst är Ulrika Holm, Berit Svensson, Gabriella Elgström och Kanako Schlichting.


Välkomnade kyrkomusiker Ulrika Holm, Berit Svensson, Gabriella Elgström och Kanako Schlichting tillsammans med biskop Åke Bonnier - Foto: Carla Karlsson
Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Svenska kyrkan - Skara stift