SÖNDAG 5 JUNI 2022


Foto/källa: Borga Plåt AB

Borga levererar Astro Swedens nya jättebygge i Skara

Att en handelsanläggning utöver det vanliga ska byggas i Skara, är en händelse som Borga inte vill missa. Borga som årligen bygger hundratals hallar i Europa, är rotat i den Skaraborgska myllan. Så när Astro Sweden tänker sätta Skara på kartan med en destination för jägare, friluftsälskare och astronomiintresserade är det självklart att Borga vill vara med på resan.

-Att få hjälpa Christer Kjellner med hans företagsbygge, bildligt som bokstavligt, är en ynnest. Samtidigt får vi en möjlighet att visa upp oss på hemmaplan, säger Anders Paulsson, VD på Borga Plåt.

Det tillverkande byggföretaget har levererat till Astro Swedens ägare Christer Kjellner förut. Det var Borgas byggplåt täckte den nya fasaden på Coopfastigheten i Skara som Christers bolag ägde vid tillfället. Borga byggde också huset där Elon och Jem & Fix huserar åt samme uppdragsgivare.

Lång och god relation

Men historiken går längre bak än så, Borgas ägare Peder Dagsanth gick i samma skolklass som Christer. Båda två är sprungna ur den entreprenörsanda som frodas på Varaslätten och har följt varandras framsteg under åren.

-Självklart spelar det roll att det finns en lång och god relation med Peder på Borga. Men det viktigaste för mig är att Borga är ett företag man kan lita på, och för att de hade den bästa lösningen för Astro Sweden, poängterar Christer Kjellner.

I slutet av april påbörjas den första delen av gjutningen. Byggprojektet är en totalentreprenad där Borga tar in alla underentreprenörer, med ett undantag gällande markarbetena som Astro Sweden upphandlat direkt.

Totalentreprenör: Borga Plåt AB
Fastighetsägare: Astro Sweden AB
Totalyta: ca 8.000 m2


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Borga Plåt AB