LÖRDAG 4 JUNI 2022

Så vill Skövdebostäder få fler att cykla

Skövdebostäder kommer under nästa vecka arrangera cykeldagar i tre av bolagets bostadsområden. Syftet är att inspirera hyresgästerna och andra besökare till att börja cykla. På plats deltar både Skövde kommun och andra aktörer.

Initiativet är en del i Skövdebostäders mål att bidra till ett hållbart samhälle. Det är första gången den här typen att cykelevenemang arrangeras.

- Cykling är ett klimatsmart sätt att transportera sig på och vi på Skövdebostäder vill underlätta att leva hållbart. Det är också bra för hälsan och plånboken. Skövde är dessutom en utmärkt cykelstad där avstånden är korta samtidigt som det finns 15 mil cykelväg inom kommunen att upptäcka, säger Helén Toftgren, samordnare på Skövdebostäder.

Evenemanget äger rum 16.00-19.00 den 7:e på Östermalm, 8:e på Käpplunda Park och 9:e juni i södra Ryd. Det bjuds på fika med dricka och kaffe, och barnen kommer dessutom kunna prova på en cykelbana, förutsatt att hjälmen är på.

Samarbete med Skövde kommun

Evenemanget genomförs tillsammans med Skövde kommun, som förutom att dela ut cykelkartor även erbjuder besökare att prova på kommunens elcyklar som finns att hyra.

- Vi har en pågående satsning på cykling. Dels bygger vi ut nya stråk för våra cykelvägar. Vi fortsätter även vårt projekt med Vintercyklister, och vi har installerat nya cykelpumpar runt om i staden. Vi arbetar även med att ta fram en ny cykelkarta. Därför ligger ju samarbetet med Skövdebostäder minst sagt rätt i tiden, säger Karin Bergman, kommunikatör på Skövde kommun.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Skövdebostäder