LÖRDAG 4 JUNI 2022


Fem nya ljudberättelser om Tidaholms historia finns nu att lyssna på i appen Storyspot - Foto/källa: Storyspot

Gör en tidsresa i Tidaholm - med ljudberättelser i Storyspot

Varför gör fångarna på Tidaholmsanstalten uppror? Vem är vattenbäraren på Vulcans tändsticksfabrik? Och hur förvandlas grabben Errol i Acklinga till artisten Eddie Meduza? Följ med på en tidsresa i Tidaholm med hjälp av appen Storyspot.

Storyspot väcker platser till liv! Appen är fylld av ljudberättelser från hela Sverige som tar dig närmare människor och händelser från förr. Åk till platserna där allt utspelade sig eller lyssna från soffan - du bestämmer själv. Nu finns fem nya berättelser om Tidaholm att njuta av i sommar!

De nya berättelserna i Storyspot handlar bland annat om:

Upploppet på Tidaholmsanstalten
Sommaren 1994 är tryckande varm och på Tidaholmsanstalten har smockan hängt i luften de senaste veckorna. Den 22:a juli får en av internerna nog och snart är kaoset ett faktum…

Klappbryggan - där tvätten blev ren
Idag tvättar vi i maskiner, men en gång i tiden var det människokraft som slog tvätten ren. Vad funderar de hårt arbetande kvinnorna på egentligen, när de står där på bryggan?

Vattenbäraren på Vulcan
Vad bär mannen egentligen över axlarna, och varför var hans uppdrag så viktigt för arbetarna på Vulcans tändsticksfabrik?

Errol - grabben som blev Eddie Meduza
1963 bor en femtonårig grabb vid namn Errol Nordstedt i Acklinga. Han har inte så mycket i livet - mer än en dröm och plan. Med musik ska han hämnas de som slagit, retat och skrattat åt honom.

Lyssna på ljudberättelserna i Storyspot genom att ladda ner appen gratis där appar finns. Tillåt appen att använda telefonens gps. Leta upp platserna via kartan eller skriv in dem i sökrutan. Sök på Tidaholm för att ta del av de nya berättelserna.

Projektet är ett samarbete mellan Tidaholms kommun och Storyspot. Manus och inläsning: Fredrik Sjöholm.

Sedan tidigare finns också fem spökhistoriska ljudberättelser från Tidaholm i Storyspot.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Storyspot