FREDAG 3 JUNI 2022

Invigning av Vänerleden i Hällekis

Idag fredagen den 3 juni öppnade Sveriges sjätte nationella cykelled, Vänerleden, som går runt Sveriges största sjö. Lokal invigningsceremoni hölls vid den nyuppsatta informationstavlan på Falkängen i Hällekis. Den officiella ceremonin med invigningstal och bandklippning hölls i Otterbäcken.

I Hällekis klipptes invigningsbandet av Frida Nilsson, 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen i Lidköping och Anders Månsson, styrelseledamot i Vänersamarbetet för Götene.

Med på invigningen fanns även representanter för Destination Läckö-Kinnekulle, företagare från besöksnäringen, Kronocamping i Lidköping, Kinnekulle vandrarhem & konferens och Perssons cykelaffär i Hällekis.

Vänerleden på cirka 64 mil är uppdelad i fyra etapper: nordöstra mellan Karlstad och Mariestad, sydöstra mellan Mariestad och Vänersborg, sydvästra mellan Vänersborg och Åmål samt den nordvästra mellan Åmål via Hammarö till Karlstad.

Framtagandet av Vänerleden har gjorts i ett nära samarbete mellan Vänersamarbetet, de 13 kommunerna runt Vänern samt besöksnäringsorganisationerna Turistrådet Västsverige och Visit Värmland.

Läs mer om Vänerleden

Vänerleden – Cykla runt Sveriges största sjö