FREDAG 3 JUNI 2022


Foto/källa: Burgsvik Group

Rasta tar över Värdshuset Tre Älgar i Grästorp

Den 1 juni 2022 tog Rasta över den välkända vägkrogen Tre Älgar i Grästorp. Värdshuset har ett bra läge vid rondellen av Riksväg 44 och 47 och besöks av såväl den tunga trafiken med lastbilar samt privatbilisten och de lokala stamgästerna. Anläggningen är det perfekta stoppet för sommartrafiken på väg mot kusten.

Rasta har haft ögonen på Tre Älgar i många år och redan för 20 år sedan försökte Rasta köpa värdshuset som istället såldes till Annika och Ronny Berg som drivit stället sedan dess. När Rasta nu 20 år senare hörde av sig och berättade om sitt intresse för verksamheten tyckte Annika och Ronny att det var dags att lämna över och tackade ja till erbjudandet.

”Vi är extremt tacksamma för att få ta över, det känns jättebra. Vi har i många år haft ögonen på Tre Älgar och äntligen får vi lägga till den här anläggningen på vår Rastakarta.” Säger Rastas VD Mikael Tervaniemi.

Små renoveringar är redan igång och större renoveringar kommer ske under hösten. Något mer som kommer ändras är namnet som officiellt kommer vara Rasta Grästorp men för många kommer leva kvar som Tre Älgar.

”Vi kommer göra allt för att värna om det unika som Annika och Ronny har byggt upp här, men självklart sätta vår Rastaprägel på stället. För oss är det viktigt att behålla den lokala publiken och Tre Älgars trogna stamgäster.” - Mikael Tervaniemi, VD Rasta Sverige.

Rastas affärsidé är att driva de bästa väganläggningarna med allt vad där hör till - god mat, drivmedel och servicebutiker - för alla som reser och arbetar längs Sveriges vägar. Sedan Rastas start 1973 i Brålanda, inte långt från Grästorp, har den svenska husmanskosten stått i fokus. Utifrån tradition och klassiska recept är husmanskosten fortsatt tillagad av riktiga kockar på Rastas alla restauranger.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Burgsvik Group