ONSDAG 27 APRIL 2022


SM i utomhusmatlagning avgörs under Sweden Outdoor Festival på Billingen - Foto/källa: Gustav Elias/next Skövde

Unika matupplevelser under Sweden Outdoor Festival

Välkommen till årets hungrigaste tävling där kompisgäng, arbetskollegor, äkta par och kockar tävlar om den ärofyllda titeln "Svensk mästare i utomhusmatlagning". En annorlunda, tuff, rolig och utmanande mattävling för alla som gillar mat och livet utomhus.

I samband med Sweden Outdoor Festival på Billingen den 21-22 maj så avgörs finalen i SM i utomhusmatalagning. Under 2021 avgjordes flera deltävlingar på vackra platser runt om i landet. Nu kommer de sex finalisterna till Billingen för att kämpa om den åtråvärda mästartiteln.

Finalen i SM i utomhusmatlagning går liksom deltävlingarna ut på att tillaga en trerätters meny över öppen eld på Muurikka och med hjälp av Trangiakök. Under 2,5 timmar komponerar och tillagar de tävlande lagen sin meny och får välja fritt utifrån en råvarulista med säsongsanpassade råvaror från lokala livsmedelsproducenter.

Det är på det nya mässområdet intill Billingecenter som finalen hålls och detta är också navet för alla matupplevelser under Sweden Outdoor Festival.

Här går det att få måltidsupplevelser med stark förankring i lokala smaker och dofter. Vad sägs om en tillfällig pop-up restaurang där du får en unik egenkomponerad 2-rätters meny tillagad av Carolina Hjerpe? Råvarorna har tydliga kopplingar till skog och gård. Per Govertzon på Högbrons Såg har tillverkat borden i den tillfälliga restaurangen och välkomnar dig på plats. Observera att det finns ett begränsat antal platser och att du måste förboka detta.

- För mig handlar SM i utomhusmatlagning om att natur- och matintresserade människor möts på intressanta platser på deltävlingarna runt om i Sverige. Under finalen i Skövde tar finalisterna med sig råvaror från de olika deltävlingarna, det blir ett intressant möte mellan platser och råvaror, säger Sven-Erik Larsson, projektledare SM i utomhusmatlagning.

Är du sugen på att testa på att laga mat utomhus? Välkommen till festivalen under lördagen då du själv kan prova på att laga mat över öppen eld precis som proffskockarna. På plats får ditt lag råvaror från lokala producenter, tips och enklare handledning av Sven-Erik Larsson, som är tävlingsledare i SM i utomhusmatlagning. Varje sällskap får ca 1 timme på sig att tillaga sin maträtt. Det finns ett begränsat antal platser och du förbokar din plats under mässan.

Sponsorer av SM i utomhusmatlagning är Muurikka och Trangia, båda stora aktörer inom outdoormatlagning.

Läs mer om SM i utomhusmatlagning


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde