ONSDAG 27 APRIL 2022


Mia och Jenny tar nu över som butiksföreståndare på Coop i Hällekis och Eva (i mitten) lämnar nu butiken efter 19 år - Foto/källa: Coop Hällekis

Sista veckan för Eva i Coopbutiken i Hällekis

Efter 19 år som butiksföreståndare på Coop i Hällekis har nu Eva Fröjd beslutat att gå vidare i livet och har nu siktet inställt mot ett nytt jobb som väntar inom kort. Den sista april lämnar Eva över butiken till de nya butiksföreståndarna Mia och Jenny som nu kommer att driva affären och säkerställa att Hällekis även framöver får ha kvar denna så viktiga samhällsfunktion.

Det var den 1:a maj 2003 som Eva Fröjd tillsammans med Eva-Lisa Johansson tog över Konsumbutiken i Hällekis och drev den tillsammans fram till 1:a maj 2013 då Eva själv tog över som ensam butiksföreståndare.

Eva med sin positiva inställning, framåtanda, kundförståelse och samhällsengagemang har varit den klart drivande kraften för butikens framgång. Med ett leende och ett ständigt närvarande gott humör har hon också vunnit stor uppskattning hos affärens kunder, och när hon nu lämnar butiken kommer hon att saknas av många.

Mer än bara en butik

Coop i Hällekis, eller "Konsum" som det fortfarande heter i folkmun, är mycket mer än bara en livsmedelsbutik, en lanthandel där folk i bygden träffas, ett nav för utbyte av information om vad som händer och sker i Hällekis och Kinnekullebygden. Hit har man t.ex. vänt sig om man vill ha svar på vems kor som springer lösa, vem tillhör den upphittade hunden, hur kommer jag till den och den platsen, var bor den personen, borttappade saker finner sin ägare, oändliga spörsmål har fått sina svar i denna butik. Så förutom rollen som butiksföreståndare har Eva och medarbetare allt som oftast fått agera upplysningscentral för både invånare, besökare och turister. Men Evas devis har alltid varit "allt går att lösa", vilket hon otaliga gånger genom åren även har bevisat att så är fallet.

Eva skriver...

Stort TACK alla goa kunder som stöttat butiken genom mina 19 år på Coop i Hällekis. Det har varit en fantastisk resa med många fina minnen som jag kommer att bära med mig i hjärtat.

Ett särskilt tack till alla "goa gubbar" som hjälpt till med allt med Sommargator och Vintergator , Trädgårdsmöbler mm. Underbart med människor som ställer upp på alla grejer som man behöver hjälp med när inte tiden räcker till.

Det största tacket vill jag dock rikta till min personal som jobbat hos mig under alla år utan deras insats hade det aldrig varit den butiken det är idag. De sista åren har vi ju sats på prov med pandemi och IT haveriet då har vi än en gång påmints om mitt motto.

Ingenting är omöjligt bara viljan finns.
Tack än en gång och ta hand om er.
Jag vill lyckönska mina efterträdare Mia och Jenny med personal.

Kram Eva

Jenny och Mia skriver...

Först vill vi tacka Eva för den här tiden.
Vi är glada och tacksamma att Coop vill satsa på oss och butiken i Hällekis.
Vi ser fram emot att möta gamla och nya kunder och fortsätta driva butiken framåt.
Vi hälsar er alla välkomna.