MÅNDAG 25 APRIL 2022


Den 1 maj släpps Skövdes Hittaut-karta - Foto: Tobias Andersson

Dags igen för Hittaut - Sveriges största friskvårdsaktivitet

Äntligen är det dags igen för den populära aktiviteten Hittaut, Sveriges största friskvårdsaktivitet. Söndagen den 1 maj släpps kartan i Skövde och under sommaren kommer den att fyllas på med nya checkpoints vid tre tillfällen.

Hittaut är en typ av skattjakt där man letar efter checkpoints via en orienteringskarta i pappersform eller via en mobilapp. Hittaut är en gratis friskvårdsaktivitet som passar alla, här finns både lätta och mer utmanande placeringar av checkpoints i stadsmiljö, parker, bostadsområden och i skogen. Alla som registrerar checkpoints är med i utlottningen av fina priser och ju fler registreringar, desto fler vinstchanser.

På förmiddagen söndagen den 1 maj mellan kl. 10 och 12 finns arrangörerna på plats vid Billingecentret på Billingen och delar ut gratiskartor. Aktiviteten pågår sedan till den 30 september.

- Hittaut är en perfekt aktivitet på helgerna framöver, så vi hoppas att Skövdeborna hakar på nu. Kanske hittar man med hjälp av Hittaut till en ny plats som man inte besökt förut, mitt tips är att ta sig ut i områdena Hentorp och Oxadreven i Skultorp, säger Lotta Stigsdotter Next Skövde.

Kartorna kommer att kunna hämtas i brevlådor utanför Turistcenter, Hagenstugan, Länsförsäkringar Skaraborg, Skövde Stadshus, Team Sportia, Arena Skövde, Billingens stugby och Träningskonsultens butik i Billingecentret. Kartorna går även att ladda ner digitalt via Hittaut-appen.

Datum för när checkpoints släpps i olika områden på Skövde-kartan för Hittaut:

1 maj: Skövde och på Billingen
1 juni: Hentorp – Skultorp
1 juli: Ryds ängar – Rånna
1 augusti: Våmb ängar-Simsjön
Totalt kommer det finnas 150 checkpoints.

Hittaut arrangerades i en första omgång i Skövde under åren 2013-2017. Efter ett uppehåll och önskningar från tidigare deltagare gjordes en omstart 2020-2021. 2021 registrerade sig 2 795 deltagare.

Hittaut i Skövde är ett samarbete mellan IF Hagen, OK P4, Skövde kommun, Next Skövde. Hittaut möjliggörs av partners och sponsorer, bland annat Skövde Energi, Länsförsäkringar Skaraborg och Cementa.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde