TORSDAG 21 APRIL 2022


Foto/källa: Swebostad

Swebostad tecknar markanvisningsavtal för byggnation av nya radhus i Askeslätt, Lidköping

Swebostad, som är en del av Götenehus Groupkoncernen, har tilldelats markanvisning av Lidköping Kommun beträffande kvarteret Tuvsäven i Askeslätt. Här kommer 19 radhus i bostadsrättsform att byggas.

I den nya stadsdelen Askeslätt planeras cirka 350 bostäder från olika fastighetsbolag i varierande upplåtelseformer. Swebostad är väl bekant med området genom två tidigare etapper. 2020 färdigställdes 28 bostäder i Brf Ängsklockan och nu pågår byggnation av 20 bostäder i Brf Porslinsblomman med beräknad inflyttning höst/vinter 2022.

- Lidköping är vår hemmamarknad och vi känner att vi är en del av kommunens framtid och utveckling. Vi är därför extra glada över att få fortsatt förtroende att utveckla Askeslätt ytterligare, säger Tobias Lorentzon, affärsutvecklingschef Götenehus/Swebostad.

De 19 nya radhusen i kvarteret Tuvsäven blir i två plan med egen trädgård och förråd. Bostadsytan om 106 kvadratmeter fördelas på 4–5 rum och kök. Radhusens karaktär blir sparsmakad och tuff i framtoningen med en färgsättning som anknyter till naturen i ljusbeige, dimgrön och mörkbeige nyanser.

- Vi planerar att säljstarta i höst och byggstart är beräknad till i början av 2023, säger Elisabeth Karlsson, projektutvecklare på Swebostad.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Swebostad