MÅNDAG 11 APRIL 2022


Under Sweden Outdoor Festival på Billingen 21-22 maj 2022 går det att se på MTB-shower samt att testa åka själv - Foto/källa: Marcel Fankhauser

Prova på MTB under Sweden Outdoor Festival

Under Sweden Outdoor Festival 21-22 maj kommer det att finnas flera möjligheter att prova på olika outdoor-aktiviteter, en av dem är MTB som exponeras i både fartfyllda shower och lite lugnare testturer.

Världseliten i MTB Freestyle kommer till festivalen och gör en spektakulär hoppshow med volter flera meter upp i luften på MTB-cyklar. Det kommer också finnas möjlighet att klämma och känna på cyklarna samt ta en åktur för besökarna mellan showerna. Elof Lindh från Skövde har deltagit i världscupen och har sedan några år exponerat sporten i nya sammanhang såsom festivaler och evenemang för att inspirera andra våga testa och utmana sig själva.

– Vi vill bjuda på en show som sent ska glömmas! Jag är dessutom uppvuxen i Skövde så det känns grymt kul att vara tillbaka bland mina rötter på ”schlätta”, säger Elof Lindh.

För den modiga bjuder 7härad Paraalpin in till MTB-downhill i Billingebacken. I första hand vänder sig aktiviteten till personer med funktionsvariationer. Men om kapacitet finns kommer alla som vill att få möjlighet att testa fyrhjuliga fjädrade terrängcyklar med förare som kör nedför backen.

– Jättekul att föreningen kommer till festivalen och bjuder på en fartfylld barmarksaktivitet i slalombacken, säger Lotta Stigsdotter, projektledare Next Skövde.

Vill du testa mountainbike med guide på MTB-spåren? Då bjuder Träningskonsulten på turer under söndagen för besökare över 16 år. Ta med egen cykel eller hyr i butiken i Billingecenter.

För femte året arrangeras Sweden Outdoor Festival på Billingen. Festivalområdet sträcker sig över stora delar av fritidsområdet där du hittar ett brett utbud av prova-på-aktiviteter så som bland annat klättring, kajak och guidade naturvandringar. Festivalområdets hjärta finner du vid Billingecenter med ett stort mässområde som breder ut sig under taket på Arena Billingen. Mässan arrangeras i samarbete med outdoorföretaget Astro Sweden som med sitt breda produktutbud kommer göra det enkelt för dig att hitta det mesta för dina äventyr i naturen med allt från friluftskläder, ryggsäckar och kängor till utekök, SUP-brädor, flytvästar och mycket mer. Under festivalen avgörs dessutom finalen i SM i utomhusmatlagning.

Tips!

Slipp jaga efter parkeringsplats. Ta buss 8 till Billingen och lämna bilen hemma. Bussen tar dig snabbt och enkelt mellan Resecentrum upp till berget på bara några minuter.

Mer info om festivalen hittar du på www.swedenoutdoorfestival.se


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde