MÅNDAG 31 JANUARI 2022

Nytt återvinningsrekord under julen

Svenska folkets jul- och nyårsfirande blev en riktig återvinningsfest. Rekordmånga förpackningar lämnades in till återvinning under jul och nyår, en trend som har varit stark de senaste åren. I år lämnades hela 37 000 ton förpackningar in till återvinning, vilket är en ökning med nästan fyra procent jämfört med året innan. Det visar statistik från Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

Det blev ett rekordår för återvinningen under jul och nyår i Sverige. Totalt lämnade svenska folket in över 37 000 ton förpackningar från julfirandet - en ökning jämfört med förra årets rekordnivåer.

- Vi tycker att det är fantastiskt att engagemanget för återvinning fortsätter att öka år efter år. Att sortera ut sina förpackningar till återvinning är något som alla kan göra för att bidra till ett mer hållbart samhälle. Under julperioden ser vi att framför allt pappersförpackningar ökade kraftigt, något som vi kopplar till en ökad näthandel, säger Malin Ryding, kommunikationschef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

FTI utökade kapaciteten under julperioden med tätare tömningar och fler behållare på de mest belastade stationerna, för att möta det höga trycket på återvinningsstationerna. Under december genomfördes över 334 000 tömningar på FTI:s återvinningsstationer runt omkring i landet.

- När det kommer stora mängder förpackningar på kort tid blir det fort fullt och vi arbetar hårt för att så snabbt som möjligt ta hand om förpackningarna. Vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla återvinnare som har hjälpt till genom att platta och vika ihop sina förpackningar så att mer fått plats i behållarna, det är en liten insats som gör enorm skillnad, säger Malin Ryding.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: FTI