FREDAG 28 JANUARI 2022

Elever på Katedralskolan i Skara tävlar i cykelcross-VM i USA

Elever från Katedralskolan visar återigen framfötterna. I helgen 29-30 januari körs cykelcross-VM i Fayetteville Arkansas, USA. Endast tre åkare är uttagna från Sverige och alla tre går just nu på Katedralskolan.

- Riktigt kul att våra duktiga och målfokuserade elever visar framfötterna och kvalificerar sig till VM även i denna disciplin. De sätter också Katedralskolan på kartan liksom, även internationellt, säger tränare och lärare Lars Wahlqvist på Katedralskolan.

Filip Mård, Alma Johansson och Paul Greijus är just nu i USA och förbereder sig inför helgens VM-lopp. Alla tre har visat framfötterna hela säsongen och kört flera tävlingar ute i Europa. Filip kör U23 klassen och Alma i damjunior på lördagen och Paul kör sin tävling i juniorklassen under söndagen.

Cykelelverna på Katedralskolan kombinerar till vardags sina studier på olika program på skolan samtidigt som de gör sin cykelsatsning.

Cykelcross är en disciplin som är mycket stor i Europa och USA och som är på stark frammarsch även i Sverige. Det är en tävlingsform där cyklisterna kör på utmanade men varierande underlag. Gräs, grus, sand, stig och asfalt är alla vanliga underlag. Tävlingarna genomförs på varvbanor där varvtiden är mellan fem och tio minuter. Det är gemensam start och banorna innehåller moment där man måste springa med cykeln. Cykelcross-säsongen i Sverige pågår under tidig höst mot vintern.


Källa: pressmeddelande från Skara kommun