FREDAG 28 JANUARI 2022


Foto/källa: Consid

Miljardföretag etablerar sig i Skövde

It-och kommunikationsföretaget Consid öppnar kontor i Skövde. Etableringen kommer att innebära ett 40-tal jobb i ett första skede.

-Traditionellt sett har vi ett stort antal viktiga kunder i Skövde, och fler är på väg in. För oss är det viktigt att finnas på plats nära våra kunder. Skövde ligger dessutom mycket väl till geografiskt med goda tågförbindelser till större städer, säger Peter Hellgren som är vd för Consid.

Consid är ett av landets snabbast växande företag med kontor i ett 30-tal städer i Sverige. Företaget erbjuder konsulttjänster inom it, kommunikation och affärsutveckling. När Consid skulle fortsätta sin expansion var Skövde ett naturligt val. Det var alltså framför allt en stark efterfrågan från kunderna som avgjorde, men också de stora möjligheterna till starka rekryteringar.

-Det råder kompetenskris i it-branschen. Vi försöker alltid att hitta lokal kompetens där vi öppnar kontor. Det är även tanken denna gång. I Skövde finns ett mycket stort it-kunnande, mycket tack vare Högskolan i Skövde. Vi tror att de flesta vi kommer att anställa bor någonstans i närheten av Skövde, säger Linda Kärnhall, som kommer att ansvara för Consids Skövdekontor.

Consid omsätter över 1,3 miljarder kronor årligen och 2021 ser ut att bli det starkaste året hittills under företagets 20-åriga historia. Consid har över 1 500 anställda och har tidigare använt sig av annorlunda rekryteringsmetoder för att tillgodose behoven av konsulter, bland annat har man tidigare lockat med hittelön.

Nyligen utsågs Consid till Sveriges Bästa Arbetsgivare och Dagens Industri har prisat Consid nio år på raken som snabbväxande Gasellföretag.

I ett första skede kommer etableringen att innebära ett 40-tal arbetstillfällen främst inom .NET, systemutveckling och systemarkitektur – klassiska it-jobb.

-Vi sticker inte under stol med att just rekryteringen är det som kommer att orsaka mest huvudbry. Så som branschen ser ut idag är det avgörande att hitta rätt kompetens. Nu när vi blivit utsedda till Sveriges Bästa Arbetsgivare har vi en stor fördel när det gäller att hitta rätt personal, säger Linda Kärnhall.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Consid