FREDAG 21 JANUARI 2022

Göteborg Film Festival invigs i Götene!

Den 28 januari invigs Göteborg Film Festival på Stora Teatern i Göteborg med världspremiären av Christoffer Sandlers dramakomedi Så jävla easy going. I år äger invigningen inte bara rum i Göteborg utan simultant på biografer över hela landet. En av de deltagande biograferna är Bio Göta Lejon i Götene.

– Parallellt med vår digitala storsatsning vill vi lyfta fram biografrummets betydelse i en nationell manifestation för filmkonsten. Därför är vi oerhört glada att så många biografer kommer att visa invigningen och Så jävla easy going under kvällen den 28 januari. Vi vill att invigningen ska bli ett festligt fyrverkeri med filmpolitisk kraft, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

– Vi är glada över att samarbeta med Göteborg Film Festival än en gång. Vi tycker det är viktigt att sprida deras kulturella satsningar även utanför storstäderna och tillgängliggöra det för våra kommuninvånare, säger Adrian Braekke, ordförande i Bio Göta Lejon.

– Ur kommunens perspektiv så är bion en viktig kulturmötesplats, och därför känns det bra att delta i detta festliga sammanhang när filmen och bion hamnar i fokus, säger kultur- och fritidschef Jytte Rixman-Svantesson.

Dramakomedin Så jävla easy going är baserad på en roman av Jenny Jägerfeld och handlar om 18-åriga Joannas vars hjärna är som en blinkande nöjespark under högsäsong, och för att funka normalt behöver hon ADHD-medicin. Som kostar pengar. Som inte finns eftersom hennes pappa är gravt deprimerad med en sjuklön som knappt täcker hyran. Joanna tvingas bli kreativ för att få fram pengar. Och mitt i allt dyker den charmiga och självsäkra Audrey upp, som får Joannas hjärta att fullkomligt explodera.

– Så jävla easy going är en färgstark och charmig dramakomedi om förälskelse, neuropsykiatri och att festa i sommarnatten. Det kommer bli en romantisk rivstart för festivalen, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

– Det känns så sjukt kul att få äran att inviga Göteborg Film Festival 2022. Jag är extremt stolt över vår film, över alla som varit med och skapat den och det är så spännande att den äntligen ska få visas för en publik, säger Christoffer Sandler, filmens regissör. 

– Film är oerhört många pusselbitar som ska hamna på plats. Christoffer Sandler har lyckats hitta dom alla. Vi är så oerhört stolta och glada över att inviga filmfestivalen, säger Annika Hellström och Erika Malmgren, filmens producenter.

Så jävla easy going produceras av Cinenic Film i samproduktion med Film i Väst, Hummelfilmoch SVT, i samarbete med Cmore och med stöd från SFI, NFI, Kreativa Europa, Nordisk Film & TV-Fond och Göteborgs Stad. I rollerna ser vi Shanti Roney, Nikki Hanseblad och Melina Paukkonen. Filmen distribueras av TriArt och har svensk biopremiär våren 2022. 


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Götene kommun