TISDAG 18 JANUARI 2022

Norrqvarn Hotell & Konferens får ny ägare

Längs Göta kanal i en av de gamla kvarnarna ligger Norrqvarn Hotell & Konferens. Nu tar nya ägare över en av Göta kanals populäraste boendeanläggningar.

–Magnus och Malin Johansson som drivit Norrqvarn i tio år har utvecklat verksamheten till vad den är idag men är redo för ett nytt kapitel i sitt yrkesliv, säger Roger Altsäter vd på AB Göta kanalbolag som äger fastigheten.

Den stora, gula byggnaden vid Norrkvarns slussar var ursprungligen en av Göta kanals kvarnar och var en viktig plats för de närliggande gårdsfolken i trakten. Idag är det ett uppskattat hotell och konferensanläggning.

Bo i en svamp eller stubbe

Den som vill uppleva något helt unikt och alldeles, alldeles magisk kan också boka en natt i en av Norrqvarns svampar och stubbar! Här bor man mitt i naturen, nära Göta kanal med slussområdet och Barnens Minikanal.

Vill förädla upplevelsen

–Vi ser att turistanläggningen har möjligheten att utvecklas ännu mer, säger Maria Jansson, ena halvan av den nya ägarduon. Tillsammans med sin man Jan Sundberg tar paret över verksamheten från och med den första februari.

Jan och Maria har de senaste tio åren framgångsrikt verkat som egna företagare inom detaljhandeln och i samband med att de sålde sin verksamhet i höstas snubblade de över möjligheten att överta Norrqvarn Hotell & konferens.

–Det kändes som en möjlighet vi inte kunde missa, säger Jan Sundberg. Den unika hotellmiljön, platsen utmed Göta kanal i kombination med fantastisk personal gör att vi ser en stor utvecklingspotential, inte minst för konferenser och grupper.

–Vi kommer att fortsätta att arbeta med gott värdskap, mat och lokala råvaror men också förädla upplevelsen så att ännu fler hittar hit utanför den turistiska sommarsäsongen, avslutar Maria Jansson.

I övertagandet av Norrqvarn Hotell & Konferens i Lyrestad ingår också restaurang Krubb i gästhamnen vid Göta Kanal i Töreboda.


Detta är en nyhet/pressmeddelande från: AB Göta kanalbolag